P07 Tegelhagen

Träningar

Under uppbyggnad.

Här är våra grunder för en typisk träning samt en summering av lite träningsövningar samt lite länkar till andra bra träningsövningar som inspiration.

Grunderna för våra fotbollsträningar är passa, dribbla och skjuta. Med fokus på att passa bollen, eftersom det är det snabbaste sättet att flytta bollen. Vi tränar sen givetvis mer på anfall och boll kontroll än att försvar. Vi söker alltid bryta ner träningsgruppen i så små grupper som möjligt baserat på hur många ledare vi är och hur stor plan vi har. Helst 4-5 st i varje grupp och en 4-6 olika grupper. Så att vi kan genomföra många olika övningar med högt tempo för att få en variation och stor bredd i våra träningar. Samtidigt som vi alltid söker ha med boll i alla övningar och ha minimalt med kö-stå och vänta på min tur övningar. Sen ska vi alltid söka spel eller ha övningar som är väldigt naturliga och spelnära.

Så här ser en normal träning för oss ut.

1. Start & gemensam samling för att prata om vad vi ska träna på idag. Hur vi förhåller oss till varandra och hur kul vi ska ha på träningen idag. Innan vi går ut på planen.

2. 5-15 min Uppvärmning med boll kontroll. Var och en med egen boll. Dribbla, finta, stoppa - flytta boll med båda fötterna i högt tempo men med god boll kontroll. För att bli varma och klar för nästa övning. Samtidigt som vi värmer upp, så delar vi upp den stora gruppen i mindre grupper om 4-6 st i varje grupp. Ställer ut koner, små mål och annat för de olika övningarna. Beroende på typ av träning så delar vi i jämna grupper eller med lämplig nivå indelning eller baserat på specialist område intresse.

3 Grupp övningar inkl spel i 45 - 75 min

3a Passa - röra sig - övning

3b Dribbla - Skjuta övning

3c Teknik övning

3d Spel 4-4 / 5-5 eller liknande

4. Avslutning och gemensam samling. För att återupprepa vad vi tränat på idag. Tacka varandra för en bra träning och upprepa när vi ses nästa gång och vad vi ska göra då. Hjälpas åt att samla in alla bollar, västar och koner


Övnings tips länkar

SFK Övningsbank


Nyheter via RSS
Levererat av MyClub