P07 Tegelhagen

Fotbolls kläder & Skor

Under uppbyggnad.

Det blir givetvis mycket roligare att spela fotboll ifall barnen har rätt kläder och skor på sig. Så här kommer några bra tips för det. Vill ni ha tips på vart man köper det så är Stadium Häggvik och Stadium i Sollentuna två bra tips. Sen finns det givetvis massor att köpa online också på www.stadium.se Men sök hålla det till klubbens svart/vita färger och gärna då till klubbens sponsor Adidas. Att också märka kläderna med rätt barns namn och telefon nummer inuti och ev. initialer utvändigt är ett bra tips för att hålla reda på dom.

Men vi tar det nerifrån och upp.

  • Skor skall vara i rätt storlek, inte för stora och absolut inte för små. Dom får max vara 1 cm "för stora". Är dom större än så , så blir det väldigt svårt att kunna kontrollera bollen för att passa och framförallt skjuta som dom ska. Typ av skor avgörs av underlaget. Men ett par skor för konstgräs som även fungerar på grus är första valet. Dom skorna har lite fler och kortare dobbar under sulan. Det är oftast värt att köpa lite dyrare skor än de billigaste. Men det finns absolut ingen anledning att köpa dom absolut dyraste. Ett par inomhus skor är andra valet, även om det här går bra med vanliga gymnastik skor inomhus också. Grässkor med lite längre dobbar är tredje valet och oftast inte aktuellt förrän barnen är tonåringar. Men se till att barnen vårdar och sköter om sina skor före och efter träning,dvs håll dom rena och mjuka, samt gärna med ett skoblock i så håller dom garanterat 1-2 säsonger. När dom blivit för små, sälj eller ge gärna bort dom till någon yngre. Men kom framförallt ihåg att lära barnen att knyta sina fotbolls skor ordentligt och att skosnörena inte är för korta eller för långa.
  • Strumpor skall helst vara knä långa, så att man får plats med ett par benskydd under dom. Men viktigast är att dom är hela och rena och gärna mjuka, så att barnen inte får skavsår av dom. I Sollentuna FK så är det vita eller då svart/vita eller svarta strumpor som gäller. Benskydd kör vi sen alltid med, träning som match. Sök se till att benskydden också sitter fast under strumporna med ett kardborre band
  • Kortbyxorna skall helst vara svarta med innebyxor, så att det inte blir några kalsonger därunder som stökar till det.
  • Se alltid till att barnen även har med sig långa byxor , över kort byxorna och strumporna. Men sök se till att det är byxor som är rätt snäva över smalbenet, så att det inte fladdrar så mkt där när barnen springer och skall kontrollera bollen. Även här gäller svarta byxor. En variant här för att minska slitaget på de långa byxorna är att ha sk knickers, dvs knälånga byxor, i ett mera slitstarkt mtrl som bävernylon t ex.
  • Lång ärmad tröja och ev. kort ärmad ovanpå är också ett bra tips, för att ha en flexibilitet och skydda armbågar från ev. skrubbsår när de ramlar på konstrgräs och grus.
  • Tränings jacka behöver inte vara lika tight som byxorna. Men en svart tränings jacka i samma mtrl som de långa träningsbyxorna är bra. Med eller utan dragkedja och fickor spelar mindre roll. Barnen skall ändå inte ha något i fickorna när dom spelar fotboll.
  • Regn/Vind jacka är också alltid standard att ha med sig i ryggsäcken, för att kunna dra på sig om vädret så kräver. Regn byxor är mindre vanligt, men vissa väldigt regniga dagar så är det absolut lämpligt.
  • Vintertid och kalla vår- och höst dagar så ser vi självklart att barnen också har med sig en tunn, tight mössa och lämpliga handskar för att hålla sig varma.
  • Ryggsäck är att föredra före en väska medans det är barn. Se gärna till att det finns med vatten i ryggsäcken och 1-2 frukter att äta innan träningen för att orka träna samt efter för att snabbare återhämta sig.

Och avslutningsvis så ser vi alltid till att duscha efter träningar och matcher för att hålla oss rena och friska.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub