Sollentuna Fotbollshall

Inledning

Fotbollshallen på Norrvikens IP är en fullstor hall med konstgräs. Hallen är byggd och driften sköts av Sollentuna kommun, projektet drogs dock igång av Sollentuna FK för flera år sedan. SFK är dessutom den största nyttjaren av hallen med 90 % av alla tider hallen.

På denna sida är tanken att kommunicera att grundschema för hallen samt regler och förhållningssätt för att använda hallen.

Träningskultur

Sollentuna FK:s verksamhet bygger på en positiv och bra träningskultur som tillåter spelare, ledare och föräldrar att utvecklas, må bra och trivas i vår klubb. I fotbollshallen blir vår träningskultur ännu viktigare då det under vintermånaderna kommer vara väldigt mycket verksamhet i hallen.

 • Vi tar eget ansvar för vårt sätt att vara och uppträda i hallen. Vi är positiva och stöttande till alla spelare, ledare och föräldrar som vistas på Norrvikens IP.
 • Vi är nyfikna och intresserade av alla andra lag som tränar i hallen och vi visar respekt för deras träning och match genom att hålla oss på sidan av planen och titta, inte störa eller gå in på planen när det inte är vår tid.

Grundschema

Schemat för 2017/2018 finns att hitta i MyClub och vår schemafunktion. Grunderna i schemat är följande:

 • Schemat bygger till största del på att planen delas upp i fjärdedelar och används på det sättet av alla lag. Undantagen är herrlag, damlag och F19 och U19 som har halvplan 1-2 gånger i veckan.
 • Schemat innehåller fasta tider för våra lag ner till lag födda 2007. Det råder en variation i antal tider utifrån ålder där äldre lag generellt sett har fler tider. Lag födda 2008 och yngre försöker vi hjälpa med inomhustider i hallar och gymnastiksalar utifrån tilldelning från kommunen.
 • Tiderna i schemat är lagda utan överlappande princip. Tiderna är därför 16.30 till 17.30, 17.30 till 18.45, 18.45 till 20.00 och 20.00 till 21.30. Tiden från 21.30 till 23.00 går också att nyttja för äldre lag om så önskas.

Regler

 • Våra lag måste hålla sig till sina tider och sin del av planen. Det är inte tillåtet att utan godkännande av lagen som tränar att beträda planen innan sin tid.
 • Vi lägger kläder, jackor, väskor m.m. samlat vid väggen på kortsidan där vi tränar. Det är inte tillåtet att sprida ut sina saker på långsidan eller vid hörnan, detta gäller speciellt vid entrén.
 • Vi städar före och efter oss. Alla former av skräp (benskyddstejp, kaffemuggar etc.) ska slängas i soptunnor vid entrén eller utanför hallen.
 • Vi är snabba av från planen när vår tid är slut och vi låter nästa lag kliva på och starta sin träning. Vi tar ansvar för att vårt material samlas ihop snabbt och inte blandas ihop med nästa lag.
 • Som förälder eller vuxen som befinner sig i hallen respekterar vi lagens träningar och rör oss enbart utanför linjer och bakom näten på kortsidan. Vi hjälper till att städa och plocka upp saker och slänga i soptunnor.
 • Lag som bryter mot uppställda regler kan stängas av från träning i hallen.

Besök vår nya webbshop på sollentunafkshop.se

Md vi rsollentunamindre
Md attundaekonomilogo
Md kontakta kansliet
Md sk rmavbild 2014 08 20 kl. 16.17.04
Md sk rmavbild 2015 04 15 kl. 11.00.55
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub