Hemsida och sociala medier

Hemsida och sociala medier

I Sollentuna FK har vi valt att jobba med sociala medier på det sätt att skapa en guide för er som vill kommunicera på Instagram /Facebook/ Twitter. Guiden är till för att kunna hjälpa att promota ert lag i linje med hur vår förening vill synas i sociala medier.

Flödet i samtliga sociala kanaler ska reflektera lagets prestation och kommande prestationer utifrån utbildningsplanen och inte resultat.
Vi tar avstånd från att kommentera andras prestation i syfte att inte nedvärdera andra. Innehållet i sociala kanalerna ska alltid gå i linje med vår värdegrund.

Varför?

  • Skapa igenkänningsfaktor genom att vara enhetliga
  • Synas i relevanta sammanhang
  • Stärka relationerna inom klubben, partners och våra supportar.


Instagram
Instagram är något som alla kan vara aktiva inom men vi vill då att valet görs om det är för privat syfte eller att kontot ska agera som en typ av reklam för vår förening. När det blir offentligt är det viktigt att det går i linje med vår värdegrund.

Facebook
Facebook (offentliga sidor) är ett sätt att bygga vidare på sin instagram och Twitter. Facebook finns som grund där allt kan delas. Inlägg från Twitter, instagram samt artiklar från tidningar eller vår hemsida. På Facebook är det tanken att evenemang, bilder och längre texter som ex. matchreferat från tränaren kan publiceras. Via Facebook så når vi en annan typ av publik än via Twitter och Instagram.

Twitter
Vi har ett huvudkonto för klubben som vi har för att bland annat att rapportera resultat och matcher. Samt sprida länkar till dess andra sociala medier.Om ett Sociala media konto skapas i syfte att visa att ni är en del av Sollentuna FK så är det viktigt att allt ni lägger upp går i linje med vår värdegrund samt idrotten vill:

I sociala medier är det viktigt att vi följer vår värdegrund genom att tänka på vårt bemötande och hur vi kommunicerar med andra människor då ni representerar Sollentuna FK och vad vi står för som klubb.

Guide till utseende på Sociala medier

  • Namn: Sollentunafk_Myclub.
    Exempel: sollentunafk_dam, sollentunafk_div1, sollentunafk_div4 sollentunafk_P04A, sollentunafk_F04A, sollentunafk_P04Mitt
  • Sollentuna fk emblem som profilbild, vit bakgrund
  • Information i profil: Vilken serie man spelar i,ex. Division 1, Länk till lagets sida
  • Hashtags att använda: #sollentunafk #knattetillveteran #viärsollentuna


Följ klubben på Facebook, Instagram och Twitter @sollentunafk


Morgondagens sportmedia

Vi söker personer som är intresserade av sportmedia.
Ta chansen och var med i vår sportmedia grupp! Inga förkunskaper krävs men du ska ha ett intresse för sportmedia! Vi lär oss tillsammans!

Maila till lollo@sollentunafk.seNyheter via RSS
Levererat av MyClub