Träningstider & Planbokning

Senast uppdaterad: 2020-10-14

Nyheter

Detta mailades ut fredag 16/10 till alla registrerade ledare i Sollentuna FK

******************
Hej alla registrerade ledare i Sollentuna FK

Det är redan nu dags att blicka framåt mot träningarna säsongen 2021. Arbetet med att lägga alla träningstider för alla lagen är ett megastort pussel och därför behöver vi komma igång redan nu. För att få till det på bästa sett är det nu dags för er att komma in med era önskemål. Ni använder er av formuläret som ni hittar på denna länk. Önskemål om träningstider 2021

Ni har fram till söndagen den 25 Oktober på er att komma in med era önskemål. Önskemål inkomna efter den 25/10 kommer inte att noteras.
OBS! Det går endast att önska träningstider via detta formulär! Så inga mail tack.
Träningsblocken på alla planerna är:
(Se hemsidan för mera information. "Medlemsinformation, Träningstider & planbokningar)
Mån-fre: 16:30-17:45, 17:45-19:00, 19:00-20:15, 20:15-21:30
(På planer där Sanktan planeras 2020 kan tiderna på fredag kväll påverkas och det är lagens egna ansvar att ha koll på detta! Gäller HIP, SPF & NIP)
Lör & sön: Hel/halvtimmar från kl. 08:00-22:00 (Gäller endast planer där sanktan inte planeras säsongen 2020. Tegelhagsplanens BP, Viby BP, Vaxmora BP, Bagarby BP, Töjnans BP, Edsvikens BP)

Att tänka på är att om man bara önskar tider 17:45-19:00 och 19:00-20:15 så är chansen klart reducerad att få alla sina tider på den önskade tiden.
Detta är för att trycket på just dessa block är störst.
Ett råd till er med yngre åldersgrupper är att träna på naturgräsytor/grusytor i ert närområde för att skapa bästa tiderna för er och barnen. Det största pluset är att det motoriskt är mycket bättre för yngre barn att träna på lite ojämnare ytor.
Prata ihop er i era trupper så ni verkligen önskar tider som passar er alla bäst INNAN ni fyller i formuläret och skickar in era önskemål.
Endast EN ledare från varje trupp fyller i och skickar in formuläret!
*************************

Fredagen den 16/10 kommer mail skickas ut med information och länk till att önska träningstider för säsongen 2021.
Måndagen den 19/10 kommer kommunen att släppa en större mängd strötider i inomhussalar/gymnastiksalar för alla att boka.
Torsdagen den 15/10 kommer sportrådet vara på konferens där vi ska göra klart med de tider vi fått av kommunen i Fotbollshallen. Förhoppningsvis blir vi klara och kan informera alla vad som gäller under vecka 43

Tisdag den 6/10 kommer vi att ha möte med kommunen gällande fördelningen av tider i Fotbollshallen under vintern. Efter mötet kommer sedan sportrådet att besluta hur vi gör och fördelar de tiderna vi har fått. Mail kommer skickas ut till alla om vad som kommer gälla när vi är klara med processen. Förhoppningsvis är vi klara med allt under vecka 43
Detta gäller även inomhustider i andra salar/hallar i kommunen.

När det gäller träningstiderna för säsongen 2021 så är det arbetet försenat besked om tiderna. Detta hoppas vi också ska avhandlas på ovanstående möte. Vi mailar ut information så fort vi vet mera.

Förtydligande: Träningstider som man haft på helger gäller inte från vecka 14 då kommunen tar över alla dessa tider. Vill man ha kvar dem så måste man boka dem direkt via kommunen.

På Viby BP gäller endast Myclub för bokning av tider.

På Kärrdals BP gäller gamla reglerna för matchflytt eller bokning, StFF och myclub!

Bokning av tider för matchflytt av Sanktan, se sidan för Matcher & Sanktan.

Ordinarie träningstider på Norrvikens IP ute och fotbollshallen börjar gälla måndag 23/3 vecka 13!

Från vecka 14 bokas alla helgtider via kommunens bokningsschema pga att Sanktan startar. Länk till bokningsschema!
Detta gäller ej Kärrdals BP där gamla reglerna gäller. (Stff och myclub)


Allmänt

Med MyClub som plattform hoppas klubben kunna effektivisera administrationen och kommunikationen kring våra träningstider ytterligare. Träningstider fördelas av klubben i största möjliga mån efter de önskemål som lagen skickat in. Att fördela tider på våra idrottsplatser är en komplext pussel där flera faktorer spelar in. Följande principer gäller i nuläget (2019-11-30).

Grundschema

Till säsongen 2020 har klubben skapat ett grundschema som ska gälla hela året. Syftet med detta är att ge förutsättningar för lagen att planera hela säsongen samt att slippa göra om schemat inför Sanktan. Grundschemat är i sin tur uppdelat i två perioder, som huvudsakligen bygger på tillkomsten/avsaknaden av naturgräsytor. Till detta kommer även schemat för fotbollshallen.

 • Grundschemat gäller på alla kommunens planer från 1/1-31/12 så länge planerna är spelbara. Avvikelse är tiderna i fotbollshallen under vecka 44-50 och vecka 2-14 då separat schema gäller.
  Grundschemat beräknas att presenteras i myclub i slutet av december.
 • Sollentuna Fotbollshall: Vintertiderna gäller i huvudsak mellan veckorna 45-50 & 2-14. Därefter träder grundschemat in och gäller till ca: vecka 43 där schemat kan komma att förändras beroende på spelbarheten av planerna utomhus.
  Under vecka 45-50 har alla Akademilag och 11-mannalag (förutom de trupper som har sina träningar enligt grundschemat i fotbollshallen) träningsledigt för återhämtning och har då ingen tillgång till fotbollshallen. Vecka 51-52 tränar inget SFK-lag i fotbollshallen
  Schema för vecka 2-14 beräknas att presenteras i myclub i mitten av november.
  Arbetet med fördelningsprinciperna av tiderna i fotbollshallen görs av Sportrådet efter kommunen tilldelat fördelningen av alla tiderna i hallen i slutet på september.

 • Träningsblocken

  Klubbens verksamhet växer och för att få in tillräckligt med träningstider och maximera nyttjandet av planerna har klubben bestämt följande system från 2018:

  • Från och med 2018 kommer träningstiderna att förändras till fyra block utan överlappande tid.
  • Blocken som gäller är 16:30-17:45, 17:45-19:00, 19:00-20:15 samt 20:15-21:30.
  • Uppvärmningen sker UTANFÖR planen och utan boll om man inte kommer överens ledare/lag emellan.

  Principer för fördelning

  Sollentuna FK bygger på jämlikhet och jämställdhet och därför fördelas tiderna jämnt mellan trupperna utifrån följande principer:

  • Jämnt fördelade antal tider inom årskullarna och mellan pojk- och flicktrupperna. Antal tider utgår för olika årskullar från utbildningsplan och praktiska förutsättningar i kommunen.
  • Närhetsprincipen är viktig. Undantaget är äldre lag som kan få frångå närhetsprincipen för att ta sig till lediga 11-mannaplaner. Ju äldre man är, desto enklare har man att ta sig till andra delar av kommunen.
  • Möjlighet finns att få fler tider efter det att schemat lagts in till fullo på alla planer.


  Schema MyClub

  Sollentuna FK fördelar tiderna till trupperna via MyClub. Det innebär att det krävs att minst en ledare i varje trupp har inloggning och möjlighet att klicka på "Medlemsregister" och sedan på "Schema" (symbolen är en klocka i menyn). Där hittar trupperna sedan sina specifika tider för de olika idrottsplatserna. Trupperna kan dessutom se andras tider, lediga tider och tomma block, detta gör man genom att klicka i "alla objekt" istället för sin egen trupps namn i scrollistan.

  Viktigt att alla trupper avbokar eventuella fasta tider och strötider eftersom vi har stort tryck på träningstider.

  1. Vill ni under en längre tid inte använda en av era tider, meddela ansvarig i klubben. crippe@sollentunafk.se
  2. Har ni en enstaka tid som ni inte kommer använda, avboka den själva i MyClub.


  Bokning av strötider i kommunens inomhus-hallar/-gymnastiksalar

  För att lättare hitta tider som passar den egna truppens storlek och dagar så kan man enkelt boka tider direkt via kommunens bokningsschema.
  Länk till kommunens bokning
  Sollentuna FK står för kostnaden vid bokning i salar/hallar där kostnaden är 40kr/tim
  Tider i Fotbollshallen utanför de tider som klubben fått tilldelade och fördelat kan bokas direkt via kommunens bokningsschema men betalas av lagen själva genom lagkontot. Lag utan lagkonto kan inte boka dessa tider.


  Nycklar, tags/blipp och inpassering planer/hallar

  För att komma in i kommunens inomhus-hallar/-gymnastiksalar, inkl Sollentuna Fotbollshall på Norrvikens IP, krävs en tag. En tag kan kvitteras ut på klubbens kansli på Edsbergs Sportfält. Kontaktperson är Crippe Greus (crippe@sollentunafk.se).
  Om en tagg inte skulle fungera så ni inte kommer in, kontakta Idrottskonsulenterna på kommunen på 08-57921000 eller jouren på 08-57922891.


  Bokning av extra tider i myclub för träning, träningsmatch eller möten i något av våra klubbrum

  Alla helgtider bokas via kommunens bokningsschema. Länk till bokningsschema
  På Kärrdals BP är det myclub och stff som gäller under perioden sanktan spelas! Bokas av Crippe.
  På Viby BP, Tegelhagens BP och SPF 5 gäller endast Myclub. Bokas av Crippe.

  Bokning av tider för matchflyttar i Sanktan, se sidan för Matcher & Sanktan!

  Övriga tider bokas enligt nedan.

  Önskan om bokning av extra tid mailas till crippe@sollentunafk.se enligt följande ordning.
  1. Logga in i myclub och sök efter en ledig tid som passar er. Dubbelkolla även mot Stff på plan där sanktan spelas.
  2. Maila önskan med följande fakta: OBS! Alla mail besvaras i turordning!
  Trupp:
  Arena/Anläggning:
  Vecka:
  Dag & Datum:
  Tid:
  Aktivitet:
  3. Helgtider och dagtid på röda dagar bokas via kommunen.

  Följande principer gäller för bokning:
  1. Träningstider på vardagar gäller fastställda träningsblockens tidsintervaller. Helgtider gäller hel eller halvtimmesbokning.
  2. Tider för matcher gäller tiderna för nya spelformerna. 5 mot 5-spel (>10år) 60min, 7 mot 7-spel (11-12år) 75min, 9 mot 9-spel (13-14år) 90min, 11 mot 11-spel (15år) 105min, 11 mot 11-spel (16-19år) 120min
  OBS! Om man bokar träningstid och eller träningsmatch på helg som krockar med seriespel i sanktan så ligger det på ens eget ansvar att kolla om det har krockat och ens bokade tid är borttagen!

  Kontakt

  Ansvarig för grundschemat på alla planer är Sportrådet
  Nyheter via RSS
  Levererat av MyClub