Knattefotboll - 6 år

Information 2019

Knattefotboll 2019

Förändring 2019: Knattefotboll 2019 vänder sig enbart till spelare födda 2013.

Spelare födda 2012 kommer vi under säsongen 2019 organiseras i trupper ledda av föräldraorganisationer. Maila christian.greus@sollentunafk.se för mer information.

Knattefotboll är Sollentuna FK:s första kontakt med de barn och föräldrar som förhoppningsvis är våra framtida spelare och ledare. Knattefotboll ska vara en rolig, trygg och utvecklande verksamhet som ger alla inblandade ett första positivt intryck av fotboll som idrott och Sollentuna FK som klubb.

Grundläggande organisation

Knattefotbolls riktar sig i nuläget till en åldersgrupp, pojkar och flickor i åldern 6 år. Verksamheten har platsgaranti och genomförs på olika idrottsplatser i kommunen. Under perioden april-maj och augusti-september genomförs en träning i veckan där barnen tränas av ungdomsledare från Sollentuna FK. Flickor och pojkar i båda åldrarna tränar tillsammans på sin idrottsplats. Alla ungdomsledare har genomgått tränarutbildning i Sollentuna FK samt följer ett gemensamt träningsupplägg med träningspass för varje vecka vilket gör att alla barn får samma fotbollsupplevelse.

Träningsgrupper

Efter er anmälan hamnar ni i den träningsgrupp ni valt. Ni hittar alla dessa grupper i menyn högst upp, längst till höger. Där kan ni se alla våra geografiska områden i respektive årskull.

Kostnad
6 år (födda 2012): 800 kr spelaravgift + 100 kr medlemsavgift = 900 kr totalt för hela årets verksamhet.

Avgiften faktureras vid anmälan och ska betalas för att anmälan ska gälla. Den ökade avgiften till 2019 motsvaras av att varje spelare till 2019 får en Sollentuna FK t-shirt.

Idrottsplatser och dagar
Knattefotboll genomförs under vårterminen med start vecka 17 tisdag eller onsdag se nedan fram till och med vecka 22. Detta innebär sex tillfällen på våren. Höstterminen startar vecka 34 till och med vecka 39. Detta innebär sex tillfällen på hösten. Totalt erbjuds Knattefotboll tolv tillfällen.Träningen bedrivs även Valborg och 1 maj.

Tiderna och plats

 • Edsbergs sportfält - Onsdagar kl. 16:30-17:30 (Nystart vecka 34 på Edsbergs sportfält SPF 2 närmast cafeterian)
 • Edsvikens tennisbanor - Onsdagar kl. 16:30-17:30
 • Ekbacken (Viby) - Onsdagar kl. 16:30-17:30 (flyttade till Viby BP tisdagar)
 • Helenelunds IP - Tisdagar kl. 16:30-17:30
 • Kärrdal - Onsdagar kl. 16:30-17:30
 • Silverdal - Onsdagar kl. 16:30-17:30
 • Sollentunavallen - Onsdagar kl. 16:30-17:30
 • Töjnan - Tisdagar kl. 16:30-17:30
 • Vaxmora - Onsdagar kl. 16:30-17:30
 • Viby - Tisdagar kl. 16:30-17:30
 • Norrvikens IP - Tisdagar kl. 16:30-17:30

Vi ser gärna att ni är på plats 10min innan så vi hinner samla ihop alla och gå igenom dagens pass och dela upp barnen.


Ungdomsledare och kontaktperson
Sollentuna FK strävar efter att ha välutbildade och engagerade ungdomsledare som skapar glädje med fokus på fotboll och lek. Högst ansvarig för vår Knattefotboll är christian.greus@sollentunafk.se. Till sin hjälp har klubben överledare på varje idrottsplats, ungdomsledare med mer rutin och ansvar för verksamheten. Överledarna tillsammans med ett antal ungdomsledare genomför träningarna. Anmälan och information för att bli knatteledare hittar ni här: Bli tränare - arbeta hos oss

Innehåll och material
Knattefotbollens innehåll ska vara lekfullt men med fokus på bollen. Enkla lekar/övningar med så mycket boll som möjligt är målsättningen. Barnen ska stimuleras till att vilja ha bollen, och fortsätta leka fotboll även efter träningarna på sin fritid. Alla ungdomsledare följer en träningsplanering som är skapad på övningsnivå av vår utvecklingschef.

Eftersom Knattefotboll är en prova-på-verksamhet för många av kräver vi inte några specifika materialinköp. Alla deltagande barn får en Sollentuna FK t-shirt. För de barn och föräldrar som vill köpa ytterligare Sollentuna FK-material finns det att köpa på Stadium Barkarby eller Stadium Sollentuna centrum.

Anmälan
Anmälan är öppen och finns i menyn ovan.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub