Matchansvar 2020

Matchansvar ungdomslag säsongen 2020

Varje säsong fördelar vi arbetsuppgiften som bollhämtare för våra representationslags matcher. Tanken är att skapa en närmare kontakt mellan ungdomslagen och klubbens seniorlagen, och få vara med om en nära fotbollsupplevelse med klubbens representationslag.

Till säsongen 2020 är det F07-F08 och P07-P08 som tilldelas uppgiften att vara bollhämtare på damernas- och herrlagets hemmamatcher. Nedan information är främst riktad till dig som är lagledare för dessa trupper och er årsplanering.

Instruktioner herrlag (Ettanfotboll)

 • Minst 6 bollhämtare per match är ett skall-krav i Ettan. Vi ser gärna att det lag som ansvarar för detta är fler bollhämtare, upp till 16 spelare är ok.
 • Vi uppmuntrar våra ansvariga lag att gå med hela laget på herrlagsmatchen. Även om alla kanske inte kan vara bollhämtare blir det en gemensam aktivitet. Det är ok att "byta" bollhämtare i halvtid, dvs att om hela laget är på plats så kan man byta plats i halvtid, se till att stäm av detta med evenemangsansvarig och att det sker under ordnade former.
 • Bollhämtarna och matchfunktionärer får västar på plats av ansvarig ledare.
 • Samling 60 min innan matchstart för både bollhämtare och de vuxna. Jessica Ljunglöf (evenemangsansvarig) kommer möta upp er på Sollentunavallen.
 • Om ni inte kan bemanna den match ni fått tilldelad, hör av er till micke@sollentunafk.se.

Alla hemmamatcher spelas på Sollentunavallen, reservarena är Norrvikens IP.

Kontaktperson

Herrlag Ettan Norra - Mikael Thorstensson på micke@sollentunafk.se


Instruktioner damlag (division 1)

 • 6 bollhämtare per match. Vi ser gärna att ansvarig trupp har minst 6 men det är helt ok med fler bollhämtare per match. Det kan även vara en idé att dubbla, så att spelarna får stå på sin plats tillsammans med en kompis. Minst en ansvarig ledare behövs också per match.
 • Cafeteria på dessa matcher sköts av klubben, inga vuxna behövs förutom en ledare till bollhämtarna.
 • Om matchen inte krockar med egen Sanktan-match uppmuntrar vi gärna trupperna till att gå på matchen med alla spelare. Även om alla kanske inte kan vara bollhämtare blir det en gemensam aktivitet.
 • Bollhämtarna får västar på plats av ansvarig ledare (kommuniceras innan säsongen börjar).
 • Samling 30 min innan matchstart för bollhämtarna.
 • Om den match er trupp fått tilldelat inte passar er planering, försök att byta med annan trupp innan ni kontaktar klubben.

Alla matcher spelas på Norrvikens IP.

Kontaktperson

Damlag division 1 norra Svealand - (Sportchef Dam) Louise Schillgard på lollo@sollentunafk.se.


Volontärarbete i SFK

Klappar ditt hjärta för fotboll och Sollentuna? Har du dessutom tid över då kan volontärarbete vara något för dig! Vi söker ständigt engagerade människor i alla åldrar som kan tänkas hjälpa till med klubbens matcharrangemang på olika sätt. Även säsong 2020 har Sollentuna FK både herr- och damlag i division 1 (herr i Ettan Norra och dam i division 1 norra Svealand). Klubbens ambition är att lyfta matcharrangemangen till en ny nivå under 2020 och då behövs en tydligare organisation och flera krafter.

Samtliga hemmamatcher spelas på Sollentunavallen för herrlaget och för damlaget på Norrviken IP. Mejla din intresseanmälan redan idag till micke@sollentunafk.se så hittar vi garanterat en rolig och värdefull uppgift till dig!

Md 35198170 2177400388942513 7390516037734629376 o
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub