Starta trupp 7-år

Steg för steg - starta en trupp

Steg för steg

Här har vi skapat en tydlig och enkel steg-för-steg instruktion för att skapa en trupp.

 1. En/flera föräldrar bestämmer sig för att starta en geografisk trupp, t.ex. F/P13 Kärrdal (13 står för 2013, alltså året då spelarna är födda). Trupperna får vara uppdelade i flick- och pojk men får även vara mixade. Trupperna ska utgå från geografisk hemvist (t.ex. Kärrdal) men kan också vara indelade i trupper hela vägen ner till klass i skolan (t.ex. Helenelundsskolan med många aktiva).
 2. Truppen skapas i vårt medlemssystem MyClub. Det innebär att de föräldrar som skapat truppen läggs till som ledare och de som ska administrera truppen får även inloggning i systemet.
 3. Den stora majoriteten av spelare finns redan i MyClub då dessa är registrerade sedan fjolårets Knattefotbollsskola. Spelare med hemvist i t.ex. Kärrdal flyttas över till den nyskapade truppen. Nya spelare, och även ledare givetvis, kan registreras i MyClub av de föräldrar som fått inloggning. Detsamma gäller att ta bort spelare/ledare som slutar. Spelare som ev. behöver flyttas från en trupp till en annan (kanske har hamnat i fel trupp) hanteras av kansliet.
 4. Varje trupp får en träningstid av kansliet. Denna träningstid syns även i MyClub via funktionen "Schema". Utifrån denna tid, och ev. övriga aktiviteter, kan ni skapa aktiviteter i er "Kalender". Via kalendern kan ni även kalla spelare och/eller föräldrar till träningar, matcher, möten osv.
 5. Varje trupp får bollar, koner och västar av kansliet. Dessa ska användas i träning och match. Vid 7-års ålder delar vi inte ut matchtröjor utan spelar i västar vid Knatte 5:an (läs mer på länken Knatte 5:an ovan).
 6. Trupperna börjar träna när vädret medger det och när ni känner att det är läge att starta.
 7. Ledare bjuds in till tränarutbildningar och ev. andra informationsmöten med klubben löpande.
 8. Läst genom alla punkter och har frågor, kontakta christian.greus@sollentunafk.se för mer hjälp.

Fokuspunkter för 7-årstrupperna

 • Ha roliga och välkomnande träningar för alla spelare.
 • Hitta formerna för er ledarorganisation under året, involvera så många föräldrar som möjligt.
 • Sprid budskapet i ert närområde om att truppen är skapad och låt fler komma in i truppen. Tänk på att tillflöde av nya spelare alltid är välkommet i Sollentuna FK, alla börjar inte vid 6-7 års ålder.
 • Anmäl gärna ett eller flera lag till Knatte 5:an!
 • Ta hjälp av kansliet om det är något ni behöver hjälp med. Kansliet finns till för våra medlemmar och ju bättre trupper vi kan skapa vid 7-års ålder desto roligare blir det för alla.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub