Trygg idrott

Registerutdrag

En del av Sollentuna FK:s arbete med att skapa trygga idrottsmiljöer är att begära utdrag ur polisens belastningsregister. Vi följer RF:s riktlinjer kring detta, vilket nu kan läsa om här; https://www.rf.se/Tryggidrott/Registerutdrag. Ni kan även läsa om den typ av registerutdrag, samt hitta blanketten, här; https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsr...

Process 2019

  • Under januari/februari 2019 begärde vi in registerutdrag på alla arvoderade tränare i vår verksamhet från F/P14 upp till senior samt styrelse och kansli. Totalt har 40 registerutdrag kontrollerats.
  • Styrelsens ambition är att till 2020 utöka detta med även ideellt engagerade tränare i yngre åldrar. I en så stor klubb som Sollentuna med över 600 ledare behöver vi inför detta hitta ett fungerande arbetssätt, ett arbete som pågår i nuläget.
  • Lag i klubben som redan nu vill lämna in registerutdrag för sina ledare är välkomna att göra det. Vi ser gärna att ni samlar era registerutdrag och lämnar gemensamt till kansliet och klubbchef Micke Thorstensson. Kuverten ska vara oöppnade och efter granskning förstörs dessa eller återlämnas om så önskas.


Nyheter via RSS
Levererat av MyClub