Videoanalys & filmning av match

I Sollentuna FK arbetar vi i nuläget med ett system som heter VEO, https://www.veo.co, som möjliggör att filma utan kameraman. Kameran filmar automatiskt matcherna som sedan laddas upp på en klubbsida hos VEO där spelare och ledare kan ta del av matcherna.

Vi har i nuläget fem kameror som vi fördelar ut på seniorlag, selekterade akademilag samt geografisk akademi i 15-19 år.

Mål

  • Att filma minst 50% av lagets matcher (damlaget undantaget, där är målet 100%).
  • Att möjliggöra via inloggning för spelare och ledare att på ett enkelt sätt ta del av inspelat material.
  • Att möjliggöra för ledare att via inloggning lämna enkel feedback till spelare via VEO:s verktyg för detta.

Vårt fokus är alltså på att filma så mycket matcher som möjligt och sedan ge spelare och ledare tillgång till detta, för att sporra intresset hos de spelare som vill utvecklas. Vi har inte någon kravbild på att enskilda lag bedriver videoanalys vid separata genomgångar utan det är upp till enskilda tränare och deras intresse.

Tränare och ledare

Denna lista ska ses om en prioriteringsordning för arbetat med VEO.

1. Filma match och ladda upp. Inspelningen är per default publik och länken kan spridas till alla i laget som kan se den utan inloggning.

2. Skapa inloggning i VEO till spelare och ledare. Om inspelningen görs "privat" måste man vara inloggad för att kunna se den.

3. Börja tagga händelser i inspelningen samt tagga ev. enskilda spelare. Spelare som har inloggning kan ta del av sina klipp samt sådana som är allmänna.

4. Genomför separat videoanalys i laget eller med enskilda spelare/lagdelar. Observera att punkten ovan är prioriterad då det är minsta tidskrävande och når fler. Vill lag dock samlas för att gå genom händelser som taggats ovan går det givetvis bra, klubbrum och projektor finns att boka via kansliet.

5. Vill ni använda kameran i träning går det givetvis utmärkt.

Lathund ledare

Istället för att upprepa alla instruktioner om hur kameran fungerar, gå till VEO:s egen FAQ på https://support.veo.co/en/?_ga=2.26042493.15608378... och läs på. I


Våra interna riktlinjer

  • Var försiktig med ALL utrustning, dvs både kamera och stativ. Utrustningen är dyr att köpa in och ska förhoppningsvis hålla flera säsonger.
  • Döp alltid matchen enligt följande: "Lagets namn i MyClub - Motståndarnas namn". Exempelvis "P19 Akademi - BK Banan". Ni behöver inte skriva vilken tävling, antal mål eller liknande i namnet på filen.
  • Ladda upp matchen så snabbt ni kan efter den är inspelad och sätt alltid i el-sladden. Enligt VEO ska filerna laddas upp automatiskt när den kopplas in och även raderas från kamerans hårddisk när de är uppladdade MEN det är bra att dubbelkolla detta. Det gör ni på samma sätt som ni sätter på kameran, dvs koppla upp mot kamerans nätverk och gå till cam.veo.co, där ser ni om filen laddats upp. Är den uppladdad, radera filen och ladda kameran full så är den redo för nästa match.
  • När en fil är uppladdad i VEO-molnet, dvs https://app.veo.co, behöver den kategoriseras till rätt lag. Detta gör ni genom att logga in och hitta er match, som förhoppningsvis är döpt enligt ovan, och lägga den i rätt lag. Listan över lag styr micke@sollentunafk.se över, hör av er med frågor.
  • Det har funnits vissa problem med att koppla upp mot nätverket på vissa VEO-kameror, framför allt i hallen. VEO har inget bra svar på varför det är så utan föreslår att starta om kameran och att gå in på flight-mode i mobilen för att sedan testa igen. Är det upprepade problem så kontakta VEO via er inloggning eller till Micke.

Kameragrupper

VEO 2B2 - Damlag, F19, F17 > Kameran på NIP 15/1-2021.

VEO E25 - Herrlag och P19 Akademi > Douglas Jakobsen har kameran 15/1-2021.

VEO 0E9 - F06 Akademi och F07 Akademi > Peter Hartlén har kameran 4/1-2021

VEO BB2 - P17 Akademi och P16 Akademi > Erik Södergren har kameran 4/1-2021

VEO 355 - P06 och P07 Akademi > Kameran är på kansliet 13/1-2021.

VEO E3E - F08 Helenlund (egen inköpt kamera)

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub