Akademiträning F/P12

Skillnad F/P12 & F/P13

Akademiträning syfte

Akademiträning är ett koncept Sollentuna FK bedriver för våra spelare i åldrarna 12-13 år. Akademiträningen är ett sätt att utveckla och inspirera spelarna i denna ålder samtidigt som våra geografiska lag fortsatt bedriver sin fantastiska verksamhet.

13 år

För spelarna som är 13 år är akademiträningen till viss del selekterad. Vid 13 år bedömer klubben vilka spelare från de olika geografiska lagen som deltar och hur många platser respektive lag får. Detta gör vi för att kunna uppfylla vårt ena syfte som är att inventera och selektera spelare till våra selekterade akademilag vid 14 års ålder. Mer information om denna verksamhet hittar ni här, Akademiträning F/P13

12 år

För spelarna som är 12 år har akademiträningen inget selekteringssyfte utan är till för spelare som tränar fullt ut med sina respektive lag och som vill träna ytterligare en gång i veckan med hög kvalité. Vid 12 år är det först till kvarn som gäller vid vårterminen till de platser vi har tillgängliga och får man inte en plats har man förtur till hösten. Eftersom denna verksamhet är ny för 2021 kommer vi givetvis utvärdera hur många anmälda spelare vi har och i största möjliga mån försöka anpassa verksamheten till kommande säsonger utifrån hur många som vill delta.


Nyheter via RSS
Levererat av MyClub