Styrdokument - SFK-modellen

Välkommen till SFK-modellen, klubbens struktur för att ordna våra styrande dokument överskådligt för våra medlemmar.

Sollentuna FK:s stadgar kan ses som det skelett som utgör grunden för klubben. Vår stadgar förklarar och fastställer den föreningsdemokratiska ordningen i vår klubb. Ni hittar vår stadgar här (pdf).


Nivå 1

Dessa dokument som är våra främsta styrdokument, de dokument som verksamheten i klubben bygger på.

DokumentBeskrivning och länk
UtbildningsplanUtbildningsplanen är det dokument där vi samlar alla riktlinjer för vår sportsliga verksamhet. Det är ett stort dokument som innehåller många delar och som inför varje säsong uppdateras och fylls på. Ambitionen med dokumentet är att förutom att bara beskriva hur vi organiserar våra trupper, även berätta hur vår fotbollsutbildning går till.

Utbildningsplan 2018 (pdf)

Spelarutbildningen i vår utbildningsplan bygger på Svenska Fotbollförbundets spelarutbildningsplan, den som är intresserad kan fördjupa sig i denna. SvFF Spelarutbildningsplan (pdf) SvFF Spelarutbildningshemsida
SpelidéDetta dokument är nytt för 2016 och beskriver mer detaljerat vår spelidé. Dokumentet utgår från vad vi vill uppnå i 11-mannafotboll men är även nyttigt för tränare och ledare i yngre årskullar.

Fotboll från knatte till veteran (.pdf, version april 2016)
VärdegrundKlubbens officiella värdegrund, Sollentunavägen, som innehåller de ledord och riktlinjer som vår verksamhet bygger på. Värdegrunden är uppbyggd efter ledord samt innehåller riktlinjer för hur spelare, ledare och föräldrar förväntas agera i vår verksamhet.

Sollentunavägen (pdf, version 20151102)

Sollentuna FK följer även Riksidrotts-förbundets "Idrotten vill" samt Svenska fotbollförbundets "Spela, lek och lär". Idrotten vill (pdf) Spela, lek och lär (.pdf)
VerksamhetsplanStyrelsen och sportsligt ansvariga tar inför varje verksamhetsår fram en verksamhetsplan med vision och mål för klubben. Verksamhetsplanen ska ses som ett dokument som lyfter fram prioriterade områden under säsongen, den harmoniserar alltid med utbildningsplan och värdegrund.

Verksamhetsplan 2018 (.pptx)
Certifiering SEFSollentuna FK är en, av SEF, certifierad ungdomsakademi. Vi användes oss av SEF:s certifieringsdokument för att säkerställa vår spelarutbildning.

Innehållet i dokumentet kan ni läsa mer på Svensk Elitfotbolls tipselit-sida, http://www.tipselit.se/herr/certifiering-2017/


Ansvarig

Ansvarig för innehållet på denna sida är klubbchef mikael.thorstensson@sollentunafk.se. Maila gärna om ni saknar något eller om länkar inte fungerar.

Md vi rsollentunamindre
Md sk rmavbild 2014 08 20 kl. 16.17.04
Md attundaekonomilogo
Md sk rmavbild 2015 04 15 kl. 11.00.55
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub