Ledarrollerna

Ledarrollerna

För att kunna driva en stark fotbollsklubb krävs ett aktivt föräldraengagemang. Det finns ingen gräns för hur många som kan hjälpa till, så länge man som föräldragrupp organiserar sig och kommunicerar. Kring ett lag finns många spännande arbetsuppgifter.

Huvudtränare

Rollen som huvudtränare kan vara en eller flera personer och bör finnas i varje lag från 8-års ålder. Rollen är övergripande ansvarig för träningsinnehåll och matchcoachning och bör vara en person/er som är med i träning med hög regelbundenhet. Rollen ska delta i de tränarkurser som klubben kallar till. Huvudtränare är alltid värdegrundsansvariga.

Tränare med målvaktsansvar

Denna roll ska vara en aktiv tränare med ansvar för att målvakterna i laget får den spelarutbildning som deras position kräver. Rollen ska finnas med från 8-års ålder och delta på tränarutbildningar gällande målvaktsträning.

Tränare med fotbollsfysansvar

Denna roll ska vara en aktiv tränare med ansvar för att fotbollsfysen i laget följer klubbens spelarutbildningsplan. Rollen ska finnas med från 8-års ålder och delta på tränarutbildningar gällande fotbollsfys.

Lagledarna

Lagledarna är på många sätt navet i ett lag och en eller flera personer kan ha denna roll tillsammans. Istället för att dela upp arbetsuppgifterna på olika roller har vi valt att definiera de arbetsuppgifter som finns för lagledarna:

  • MyClub. Ansvar för att lagets medlemsregister är uppdaterat, att kalendern används samt att närvaron registreras löpande i denna. Ansvar för att lagets hemsida inom MyClub är uppdaterad och levande.
  • Material. Ansvar för att laget har rätt material i form av bollar, koner och västar etc. Hantera ev. lagbeställningar av t.ex overaller via Stadium Teamsales.
  • Träningstider och matcher. Ansvara för att planera in matcher i Sollentuna 5:an, Sanktan och/eller cuper i förhållande till träningstider. Kontakt med StFF och kansliet gällande matchflyttar och träningstider.
Md vi rsollentunamindre
Md attundaekonomilogo
Md sk rmavbild 2014 08 20 kl. 16.17.04
Md sk rmavbild 2015 04 15 kl. 11.00.55
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub