Ledarrollerna

Ledarrollerna

För att kunna driva en stark fotbollsklubb krävs ett aktivt föräldraengagemang. Det finns ingen gräns för hur många som kan hjälpa till, så länge man som föräldragrupp organiserar sig och kommunicerar. Kring ett lag finns många spännande arbetsuppgifter.

Eftersom klubben behöver ett antal kontaktytor ut i lagen kring olika frågor har vi satt åtta stycken roller som är obligatoriska att fylla. En och samma person kan ha flera roller men vi uppmanar att lagen hittar fler engagerade. I medlemsregistret kan ledare klicka i vilken roll/er man har vilket underlättar för klubben när man ska kommunicera och alla ledare slipper få alla mail.

Lagledare - kontaktyta i generella frågor som inte passar in mot någon specifik roll eller är allmän för hela laget. Har väldigt ofta även någon av nedstående roller.

Huvudtränare
- kontaktyta för chefstränare. Obligatorisk från 7-manna, i 5-manna kan "Tränare" användas.

Tränare
- kontaktyta för chefstränare och viktig att fylla i för att se lagens nuvarande tränarsituation och planera utbildningar.

Kassör - kontaktyta för kansli kring avgifter samt lagkonto (läs mer om Avgifter och lagkonto under Klubbinformation).

Materialansvarig - kontaktyta för kansliet gällande matchtröjor, information från leverantör/varumärke.

Webbansvarig - kontaktyta för kansliet gällande närvarorapportering samt lagets egna hemsida.

Utöver dessa roller uppmanar klubben till kreativitet och ytterligare engagemang. Alla kan bidra med något och det behövs alltid assisterande inom alla roller.

Md vi rsollentunamindre
Md kontakta kansliet
Md attundaekonomilogo
Md sk rmavbild 2014 08 20 kl. 16.17.04
Md sollentunafk
Md sk rmavbild 2015 04 15 kl. 11.00.55
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub