Herrlag

Dagen då Gareth Bale gick på vattnet i Örebro

Publicerad 2021-04-03 20:35
Img 6460
Segerfoto i Örebro - foto: Skuggan
Påskafton, den tomma dagen. Jesus ligger i graven och lärjungarna har låst in sig. Det var således glest i trafiken på väg till dagens seriepremiär i Örebro. Vi åkte förbi Örnsro IP för att säga farväl till Ettan Norras sista riktiga åker, även om elaka tungor vill hävda att Tingvalla är i samma kategori.

Väl på Mellringe idrottsplats är det ett kommunalt skrytbygge som möter oss. Träläktare som fortfarande luktar skog och nya fräscha omklädningsrum, inte alls vad man förväntar sig i Ettan. Känslan är att konstgräsplanen rullades ut under långfredagens eftermiddag och när dessutom solen skiner kan inte ens den isande vinden dämpa entusiasmen. Vi får snabbt lära oss att idrottsplatsen inte alls är så fin som den ser ut, hemmalaget är inte nöjda och har blivit lovade mer. Spännande dramaturgi men inget för detta matchrefererat att fastna vid.

När väl munskydden har åkt av och domaren blåst för avspark är det Sollentuna FK som direkt tar ledningen. Ja så är det faktiskt. Innan vi ens hinner skruva klyschor som att lagen känner på varandra eller att det är ställningskrig så tar vi ledningen. En magnifikt svepande crossboll av Wilhelm Nilsson och en lika vacker djupledslöpning av William Jan chockar hemmalaget som inte alls hade tänkt springa hemåt. I paniken som uppstår känner sig mittbacken nödgad att nicka hem bollen, dock mot ett mål som målvakten sedan länge lämnat. Självmålet är ett faktum och en fin-fin start för Sollentuna FK.

- Kevin Ali är ju vänsterfotad, borde vi inte testa han på vänsterkanten?

- Nej för fan, nuförtiden spelare vänsterfot till höger och högerfot till vänster. Det är modernt.

- Ok, sorry, dumt av mig.

Ovan konversation ägde inte rum i Örebro idag men hade den gjort det kunde frågeställaren hävdat att idén inte var så dum ändå. Kevin förirrar sig till vänsterkanten i den 30:e minuten och resultatet är ett vackert solonummer där han rundar en försvarare och sedan dräper ett stenhårt skott i borta burgaveln. För en stund tänkte nog alla på arenan, var det där Gareth Bale?

Halvtid och 2-0. Välförtjänt är ett ord, ett annat är mysigt. I halvtid surrar det av goda idéer i omklädningsrummet kring hur vi kan göra andra halvlek ännu trevligare. Och tro det eller ej, men andra halvlek inleds på ett lika fantastiskt sätt som första. Boll ut till vänster där ännu ett nyförvärv väntar på att presentera sig. Constantino "Tino" Capotondi. Där en normal spelare hinner med en touch har bollen redan vidrört Tinos tolv gånger. Han flyter fram på ett sätt som får en att undra om bollen är limmad vid foten. Han säger hejdå till hemmalagets högerback och dunkar in 3-0. Ridå för hemmalaget och doft av tre poäng för oss.

Resterande del av andra halvlek, vilket är ytterligare 46 minuter efter 3-0 målet, är faktiskt inte de mest sprakande vi genomfört i år. Defensiven är dock otroligt solid. Backlinjen med Sundgren, Magnusson, Nilsson och Johansson är så sammansvetsad att man knappt ser genom den. Bakom fångar Machini de bollar som dyker upp, eller då det behövs, tar han hjälp av ribba och stolpe. Framför backlinjen städar pappa Jakobsson på ett föredömligt sätt och är så där lagom sur på domaren som en 31-årig lagkapten ska vara.

På det hela en match som aldrig blir alltför spännande, mycket tack vare vårt uppoffrande spel matchen genom och skärpan framåt. Vi riktar gratulationer till alla spelare som fick äran att tävlingsdebutera i den svarta tröjan. Förutom startelvan kom Aron Sandén, Isac Rojas och Jens Hägg in på planen och fick därmed sin första match i maratontabellen.

Ska vi väva ihop denna premiär med några sekulära visdomsord kan vi konstatera att laget verkar ha hanterat förberedelserna som vilken normal taco-fredag som helst. Riven ost och mediumsås framför Masked Singer, det behöver inte vara svårare än så en premiärhelg. Tre poäng in i bussen och blickarna framåt mot hemmapremiären mot Gefle IF kommande lördag.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub