P04 Helenelund

En intensiv matchhelg

Publicerad 2017-05-14 17:34
Fullsizeoutput 3008
Philip och Filip pustar ut.
En borta- och tre hemmamatcher, två förluster och två vinster. En helt vanlig helg i mitten av maj.

Lunden Boys hade en intensiv matchhelg med inte mindre än fyra matcher på programmet. Två på lördag och två på söndag. Lördagen slutade tyvärr med två uddamålsförluster mot såväl Värtan som i derbyt mot Töjnan, mycket pga få eller inga avbytare. Söndagens dubbelmöte mot Djurgårdens IF slutade däremot med två fina vinster och två fina nollor, 3-0 och 3-0.

Vi som såg matchen på HIP i eftermiddags fick se ett DIF som startade i ett furiöst tempo med extremt hög press. Men, boysen red ut den första stormen och flyttade successivt upp spelet till rätt planhalva och i resterande 45 minuter var det liksom inget snack om vilket som var det bästa laget för dagen. Vi fick se snabba och precisa passningar som öppnade försvaret och gav ett pärlband av fina chanser.

Samtliga 11 killar var delaktiga spelet och kämpade och slet och vann i princip varenda duell. Mittfältet låstes effektivt av Vinent och Teo, Simon och Joel sprang som furier på sina kanter. I anfallet fick vi se ett nytt radarpar i form av Filip och Philip, understödda av Oscar. Backlijen med Viktor, Melker och Isak täppte till fint. Innan match konstaterades att Julius har "fina fötter" och att det skulle utnyttjas i försvaret, vilket väl inte hände så ofta, men en gång hände det och då blev Julle så till sig att han bjöd publiken på en extra liten show...

Riktigt kul att se killarna spela som ett lag.

Forza Lunden!!


Nyheter via RSS
Levererat av MyClub