P04 Helenelund

Ett underbart kryss borta mot Lidingö

Publicerad 2017-05-22 10:28
Liding
Coach Matte peppar innan match
Lunden Boys visar prov på en otroligt fin lagmoral och kämpaglöd när man vänder ett hopplöst underläge borta mot Lidingö.

Det blev två tunga förluster på lördagen, den första i en jämn bortamatch borta mot BP som Lunden Boys lika gärna kunde ha (borde ha...) vunnit och den andra hemma mot Lidingö. Den senare var däremot att betrakta som tämligen klar. På söndagen var det dags att styra kosan ut mot "Ön" för att möta Lidingös andra lag i samma sanktanserie. Ett revanschsuget sollisgäng inledde matchupptakten på plats med kottkrig(!) innan dagens coacher Matte och Micke tog befälet.

Det blev en jämn match där hemmalaget ändå lyckades gå fram till 3-0 i halvtid, efter bl a ett straffmål. Matchbilden såg ungefär likadan ut i andra halvlek, men Boysen lyckades gradvis flytta upp spelet till rätt planhalva och skapa målchanser. 1-3 kom en bit in i halvleken och en stund senare 2-3. Båda målen f ö signerade en furiöst kämpande Viktor J. Med fem minuter kvar av matchen inleddes en blytung forcering mot hemmalagets mål.

När matchen egentligen borde varit slut fick vi en hörna. Alla insåg att det var nu eller aldrig. Svante stegade fram till hörnflaggan och smekte totalt iskallt in en perfekt avvägd hörna som landade mitt i straffområdet. Efter viss kalabalik lyckades till sist Melker trycka in bollen, med det som skulle visa sig bli matchens sista spark.

Sällan eller aldrig har ett kryss känts lika mycket som en seger som denna varma eftermiddag på Lidingö. Och det allra roligaste var att det verkligen var en laginsats, där alla från Tage i målet, via backlinje och mittfält till anfallare kämpade och slet sida vid sida. Med lätta sinnen tog vi tunneln tillbaka till vår egen "hood" - the Warriors från Sollis!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub