P04 Helenelund

Oktoberbollen, dag 1

Publicerad 2017-10-28 16:40
Oktober
Lunden Boys pustar ut efter 0-0 mot Bajen
Höstrusk, duggregn och kyla är inget som avskräcker Lunden Boys. Det gör heller inte BP och Bajen.

Ärvinge IP var den exotiska skådeplatsen för Oktoberbollen, ett breddcup i 11-manna. Lunden spelade i grupp tre och första lag att möta var BP, som vi vet alltid är tuffa. Det blev ändå en hyggligt jämn tillställning där vi tog ledningen med 1-0 och det stod sen 1-1 länge och väl. Efter BP:s ledningsmål beordrade coach Matte en sk "Hail Mary" (ung. alla framåt), vilket så när resulterade i ett kvitteringsmål. Istället kunde BP lobba in 3-1 i slutsekunderna.

I andra matchen väntade söderbröderna i Bajen och för att uttrycka sig milt så blev det åka av från avspark... Vår killar slet och kämpade men Bajen var storväxta, snabba och passningssäkra. Vi korsade mittlinjen (i formell mening...) kanske 3-4 gånger på hela matchen. Gång på gång bombade de grönvita in djupledsbollar bakom vår backline, men på något vis lyckades vi alltid freda målet, så slutresultatet skrevs till 0-0. Dagens målvakt, Melker, fick verkligen göra rätt för sig i den här matchen med en kanoninsats. Den allmänna meningen i lundenklacken var att detta Bajen hade stått sig väl i en svårcup och att ett kryss var en klar seger för våra Boys.

I sista matchen väntade en ny bekantskap i form av Vaksala SK från Upsala. De hade haft en tuff match och förlorat med 0-4 mot just Bajen, så enligt vanlig enkel idrottslogik borde vi vinna komfortabelt. Nu är det ju sällan så enkelt IRL, men med ett stort bollinnehav i inledningen av matchen borde vi ha petat in minst ett par bollar de första 10 minuterna. Det blev Philip F som frälste laget med att i friläge snyggt sätta 1-0. Vi gjorde långt ifrån vår bästa match och Vaksala flyttade upp spelet mot slutet, men vi lyckades ändå hålla undan och vinna med 1-0.

Lunden hamnade trea i grupp tre, som vanns av Bajen, före BP (som de slog), vilket åter understryker att dagens bragd var just krysset mot Söders stolthet. Nu riktar vi in oss på D-, E- eller F-slutspel (alla ska med...) imorgon söndag. I skrivande stund är det inte klart var, när eller vilket motstånd som väntar.

Forza Lunden!

vid pennan,

Fredrik
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub