P06 Norrviken

Sanktan

Publicerad 2017-05-18 13:19
Summering av Sanktan hittills

Målsättningen med årets spel i Sanktan var att samtliga killar i laget skulle få lärorika och jämna matcher, utifrån deras nuvarande utvecklings- och ambitionsnivå. Därtill ansåg vi det vara viktigt med mycket bollkontakt, både på träning givetvis men också i matchsituation. Under förra säsongen i Sanktan med två lag i Medelserien kände vi att det blev för många som "gömde" sig på planen och en del som försökte göra "för mycket". Vi vill att alla killar i laget ska hålla på med fotbollen så länge som möjligt och chanserna till det ökar om man känner sig som en viktig del av laget - inte FÖR viktig eller O-viktig! Dessutom upplevde vi att många gärna spelade fler matcher under säsongen mellan April-September.
Därför anmälde vi alltså tre lag till årets Sanktan, ett vardera i Lätt, Medel och Svår serie.

Utfallet hittills har blivit i linje med vad vi hoppades. 8 av 12 spelade matcher har slutat med max ett måls skillnad, dvs antingen oavgjort eller uddamålsseger/förlust. Ingen match har varit utklassning åt endera håll.

Lätt-laget har visat på fantastisk moral genom tre mål i slutminuterna som ordnat oavgjort eller seger. Här har vi fokuserat på att skapa en kämpaanda i laget, positionering på planen, hur man rör sig samt passningsspelet i uppbyggnadsfasen. Vi har egentligen bara gjort en dålig halvlek (av åtta), och många i laget har en riktigt snabb utveckling. Kul att se!
Medel-laget har åkt på flera oturliga uddamålsförluster. Senast blev det 1-1 med mersmak i en match där vi ägde bollen stora delar av matchen. Förra året upplevde vi en stor skillnad mellan lagens nivå i den här serien, men i år har det varit jämnare. Här har vi varierat lite mellan olika uppställningar beroende på match. Fokus har legat på att löpa mer, när & hur man sätter in press på motståndarna samt fasta situationer. Vi har också flyttat runt killarna på olika positioner i laget för att "bredda" dem som spelare, något som bör löna sig under säsongen!
Svår-laget har svarat för några starka prestationer, där vi hållit nollan i två matcher efter starkt försvars- och målvaktsspel. Innan säsongen började var vi lite osäkra på hur vi skulle stå oss. Förutom i en match där vi mötte en av de passningsskickligaste lag vi stött på, så har nyckeln här varit att vi "fått tag" i mittfältet tidigt i matcherna. Många vunna brytningar följt av pass på löpande spelare har varit nyckeln. Samt konstant hemjobb av hela laget. Matcherna kommer säkert bli ännu tuffare framöver så bara att fortsätta lärandet på plan!

I veckan som var hade vi en kort diskussion med killarna innan träning vad de tyckt fungerat bra och mindre bra under matcher. Här är en kort sammanfattning:
+ Kämpaanda, passningar på offensiv planhalva, löpningar hemåt, långskott.
- Hörnor, passningsspelet från när vi har inspark/utspark, visa sig även när bollen är långt bort, möta boll

Under helgen har bara ett lag match, men nästa helg är det full omgång igen. Vi ses på planen!

Tränarteamet

Henrik Andersson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub