P06 Sportfältet

Brons i Linköping Arena Cup

Publicerad 2020-01-26 21:42
I årets första turnering lyckades Sportfältet vinna bronset i A-slutspel

Grabbarna från Sportfältet åkte ner till Linköping med en målsättning, att komma till A-slutspel. Det börjar lite trevande. Första matchen mot Sörskogen får vi inte till spelet. Motståndarna tar ledningen i 8:e minuten i första halvlek vilket gör att vi får jaga. VI jobbar oss in i matchen men får inte utdelning på våra chanser, förrän i sista matchminuten då William Stölen blir vår frälsare och sätter kvitteringen. Matchen slutar 1-1.

I andra matchen mot Stångebro United BK var vi som ett helt annat lag. Allting funkade helt plötsligt och vi förde spelet med tät defensiv och varierad, snabb offensiv. Slutresultat 7-0.

I sista gruppspelsmatchen mötte vi Malmslätts AIK som vann sin gruppspelsmatch mot Sörskogen med 6-3. Men vad hjälpte det, vi hade momentum och självförtroende från föregående match och körde på samma sätt som innan. Vi vinner matchen med 5-0 och blir gruppsegrare och klara för A-semifinal där vi ställdes mot våra kompisar från Sollentuna FK P06 Akademi.

Pipan tjuter och bollen rullar. Semifinalen är igång. Det var full fart från Akademi-laget från minut ett. Vi försvarar oss tappert men motståndarna är snabbare och tunga att möta. Efter att Akademin-laget att haft klar fördel i första halvlek så jämnade det ut sig lite i andra men vi var aldrig riktigt nära. Vi förlorar matchen men håller huvudet högt då vi har en match om brons kvar.

I bronsmatchen får vi återigen möta Malmslätts AIK men får vi klara oss utan vår ordinarie målvakt Gustav Randquist och mittfältare Hugo Junhav pga av skador. Utan en reservmålvakt fick vår mångsidige utespelare Sondre Jörgensen hoppa in mellan stolparna. Laget går ut och ser inspirerade ut av semifinal-matchen och kör. Efter första halvlek står det fortfarande 0-0 trots spelövertag för Sportfältet. 1-0 kommer i den 29:e minuten av Emil Ramic på pass av Delano Kanilany. Men Malmslätt skulle replikera efter en omdiskutabel frispark som leder till kvittering 1-1. Direkt efter kvitteringen lägger kapten Angelo Guerrero en boll mot Emil Ramic som kallt lägger bollen i mål och för upp Sportfältet till en 2-1 ledning. Men varför sluta där? En minut senare, Angelo igen hittar Delano Kanilany som sätter 3-1. Följarna på Min Fotboll är lyriska!!!! Matchen slutar 4-1 efter ännu ett mål av Delano, pass denna gång från John Andersson. Bronset är bärgat och Sportfältet-supportrarna kan inte vara något annat än stolta över sitt lag från Sollentuna. Grymt bra jobbat!

Sammanfattningsvis gjorde vi 17 mål och släppte in 7, varav 5 var mot Sollentuna FK P06 Akademi. 4 vinster och 1 förlust. Vi ser fram emot nästa Cup!


Freddy Guerrero
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub