P06 Sportfältet

Brons i Örebrocupen!

Publicerad 2018-07-02 11:03
 rebro 2
Strålande insatser av våra två lag i Örebrocupen!

Vi lyckades bärga en bronspokal efter en strålande insats i Örebrocupen med 50 deltagande lag i tävlingsklassen. Samtidigt så är det med en liten känsla av att vi kunde gått hela vägen då vi var minst lika bra som IK Zenith som vann cupen.
Gruppspelet bjöd på segrar mot DIF lag 2 med 3-0 (på konstgräs), FC Jazz från Finland med 10-0 och BK Forward med 4-0. Totalt 17-0 och gruppseger innebar att vi stod över 1/16-finalen.

Åttondelsfinalen mot Syrianska blev en ganska trygg 2-0 seger. I kvartsfinalen mot våra kompisar från Vaxmora/Viby så var det en väldigt nervös och tight match som avgjordes på en frispark från 30 meter i mitten av andra halvlek.
Semifinalen mot IK Zenith från Göteborg blev en tillknäppt historia med väldigt få målchanser och fysiskt spel. Passade nog Zenith bra med liten plan (mer lik en 7-mannaplan) och naturgräs då det blev kamp och mycket spelavbrott. Ändå låg vi i andra halvlek på för ett segermål. Då åker vi på ett kontringsmål i sista minuten. Gråtande killar efteråt men lite tröst att få gå upp på prispodiet och ta emot bronspokalen. Totalt 5 segrar, en förlust och 20-1 i målskillnad.

Vårt andra lag gjorde en grymt bra insats och lyckades vinna alla 6 matcher med målskillnaden 16-4 efter segrar mot tre olika finska lag, Örebro, Åkersberga och Värmdö. Det som var utmärkande från dessa matcher var att nästan alla våra mål tillkom efter fint passningsspel. Det var inte genom att slå långbollar till forward utan istället kombinationsspel som gav resultat.

Vi hade totalt sett en fantastisk helg med strålande väder, god mat (ja kanske inte gourmetklass men det funkade) och framförallt bra genomförda matcher där vi lyckades sätta laget framför "jaget". Vill även framålla att domarnivån på cupen var mycket bra. Mindre bra var väl att planerna var så pass små, snarare 7-mannastorlek än 9-manna. Nu längtar man redan till nästa cupäventyr med dessa underbara spelare, ledare och föräldrar.

Patrik Sergel
Md rebro 11
Md rebro 14
Md rebro 1
Md rebro 9
Md rebro 2
Md rebro 5
Md rebro 4
Md rebro 6
Md rebro 7
Md rebro 8
Md rebro 10
Md rebro 12
Md rebro 3
Md rebro 13
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub