P06 Sportfältet

Guld i Kick-Off Cup 2020

Publicerad 2020-03-29 21:22
Våra grabbar lyckades med bedriften att vinna alla sina matcher och totalt 11-0 i målskillnad.

I en tid där Covid-19 viruset satt sina spår med rädsla och ovisshet var det länge osäkert om Kick-Off Cup 2020 skulle genomföras. Inte förrän på eftermiddagen dagen innan Cup-start kom Regeringen och Folkhälsomyndigheten med nya bestämmelser om att folksamlingar på fler än 50 personer skulle förbjudas från och med söndag den 29 mars. I och med detta visste vi på förhand att Cupen skulle påverkas men inte riktigt hur. Arrangören jobbade hårt in i det sista för att få cupen genomförd samtidigt som han skulle svara på frågor och synpunkter från många av de deltagande lagen. Så kom nyheten om att Cupen skulle genomföras men att man kortade ner det hela till att vi skulle köra endast lördag istället för både lördag och söndag. Många lag hoppade av medan vi bestämde oss för att köra. Det skulle bli totalt 4 matcher där varje match var en halvlek på 25 minuter.

I första matchen möter vi IFK Viksjö på Stora Mossens IP. När vi kommer dit är vi lite osäkra på var vi ska spela och domaren kommer inte förrän 10 minuter innan match. Planen känns gigantisk men där stod bara 7-manna mål. Tydligen var det dom vi skulle använda. Mackan som står i mål får vara försiktig då hans huvud når upp till ribban. Matchen kör igång och vi spelar bra där vi håller bollen inom laget och skapar bra chanser. Tyvärr är vi ovana vid de små målen och har svårt att få bollen på mål. Men i den 25:e matchminuten frälser Gustav laget. Efter ett inlägg av hemåtvändande Alex Strunke där Gustav Agerman med en ytterst obefintlig touch på bollen som får den att segla över målvakt och in i mål. Första segern var klar. 1-0

Innan match nummer två hinner vi åka till Bromma Blocks för att värma oss vilket uppskattades av grabbarna. Vi hängde på låset och gav oss iväg därifrån innan människorna började flockas efter toalettpapper.

Till match 2 beger vi oss till Olovslunds BP där vi möter Älvsjö AIK P06 Röd. Till grabbarnas stora lycka så kör vi denna gång med 11-manna mål och med mindre plan. Vi öser på från start till slut och kontrollerar matchen på ett bra sätt med stabil defensiv och bra kombinationer offensivt. Slutresultat 3-0 till våra vitklädda grabbar efter mål av Alex S, Gustav och Lazo.

Match 3 och vi kör mot BP 06:5. Tyvärr spelar inte Alex S något mer i turneringen pga känningar i baksida lår. Men med oss har vi vår hemåtvändande Min Fotboll rapportör Egil som inte alls verkade ringrostig. Domaren blåser igång matchen och vi lägger i 5ans växel och kör. I 2a minuten gör vi mål genom våran skridskoåkare Martin som visar att han inte bara kan skjuta med bandyklubban utan även med fötterna. BOOM 1-0. Vi låter inte BP komma i ordentliga anfall och pressar bra och bryter säkert. Matchen slutar 3-0 efter ytterligare 2 mål från Gustav "No Touch" Agerman.

Match 4 och åker vi tillbaka till Stora Mossens IP för en direkt avgörande mästerskapsmatch mot Hammarby IF P2006:11. Denna gång verkade vi vara mer förberedda på de små målen och visar motståndarna ingen pardon. Vår spelmotor Lazo dominerar i mitten och sätter 1-0. 2-0 kommer inte långt efter från turneringens skyttekung Gustav och efter det ser Bajenspelarna uppgivna ut. 3-0 Hugo och 4-0 Lazo efter att han fintat bort halva försvaret och målvakten innan han snurrar med bollen och retfullt lägger in den sista baljan i målet.

Guldet är bärgat och en ny pokal fyller på den redan överfulla hyllan.

Vi avslutar turneringen med att skönsång för Lazo som även fyllde år. Ett perfekt slut på en bra lördag.

Freddy Guerrero
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub