P06 Sportfältet

Seger i Klas Ingessons Minnescup

Publicerad 2019-07-09 10:30
Eyyc1919
Efter en väl genomförd turnering kunde vi spela hem A-finalen mot BK Häcken i Klas Ingsseons Minnescup

Cupen inleddes på fredagen med invigning på torget i Ödeshög. Klas Ingessons båda söner samt Anders Limpar och Peter Wettergren (ass förbundskapten) medverkade från scenen. Ingen match på fredagen utan vi fick vänta till lördag morgon.


Tallboda IF från Linköping stod som motståndare i första matchen. Vi hade året innan förlorat med 0-1 mot dom i Linköping cup och visste att det förmodligen skulle bli en tuff match. Trots mål av Navid redan i den första minuten så var spelet ängsligt och mycket riktigt så kunde Tallboda kvittera och var även nära ett ledningsmål, men då stod Gustav för kanske cupens viktigaste räddning. Hade det blivit 1-2 där kanske vi inte åkt hem med någon pokal...

I andra halvlek är scenförändringen total. Vi spelar jättefin fotboll och maler på trots att målet dröjer. Efter 2-1 av William så är det ketchup-effekt och vi vinner till slut med 5-1. William tilldelas också den gröna tröjan för bästa kämpainsats.

Tillbaka till skolan för lunch och vila. Precis som på Roslagscupen är det varmt och obligatorisk vätskeersättning gäller vid varje måltid!

Vi hade spionerat på Tranås match mot Häcken och såg att dom kämpade bra så länge dom hängde med målmässigt men sedan kunde det rinna iväg lite. Så vi körde full fart från början för att kunna få en tidig ledning och det lyckades. VI visste också att målskillnaden kunde bli en viktig faktor och det visade sig till slut bli helt avgörande för att nå A-slutspelet. Vi öste på och kunde till slut få med oss en tvåsiffrig seger.

Gröna tröjan gick till Noel.

Sista matchen i gruppspelet blev en ren gruppfinal mot BK Häcken. De sex gruppettorna samt de två bästa grupptvåorna gick till A-slutspel. Den som vann denna match låg tack vare målskillnaden bra till för att bli bästa gruppetta och därmed få möta en grupptvåa i kvartsfinalen. Förlust däremot och det var inte säkert med A-slutspel ens. Återigen börjar vi bra och vi pressar tillbaka Häcken och får också en chansen att göra 1-0 på straff men deras mv gör en kanonräddning och direkt därefter kontrar dom in 1-0. Vi får sedan återigen en straff och denna gång inget misstag. Fortsatt spelmässigt övertag men Häcken är kompakta bakåt och giftiga i kontringarna. Till slut förlorar vi matchen med 1-3 och nu blir det en nervös väntan om vi ska greja A-slutspelet. Tack vara resultat i andra grupper som spelas klart efter oss står det klart att vi tack vare vår fina målskillnad tar oss vidare som andra grupptvåa. Små marginaler!

Angelo matchens kämpe mot Häcken.

i kvartsfinalen väntade hemmalaget Ödeshögs IK som hade gått genom gruppspelet som en ångvält med tre segrar och +13 i målskillnad. En viss oro över eventuell hemmafördel av domare/publik fanns också, vilket visade sig vara obefogat då domarna var suveräna genom hela cupen. Har aldrig varit med om en så hög standard, med domare som normalt dömer seniormatcher på div 3-nivå.

Snabbt insåg vi att Ödeshögs taktik var att backa hem och slå långa bollar på sina välväxta forwards. Något vi haft svårt att dyrka upp i årets Sanktan. Vi kände ändå att vi kunde spela avslappnat i och med att vi halkat in som sista lag i A-slutspelet och egentligen hade allt att vinna, så spelet flöt på bra och 3-0 segern var odiskutabel. Sandro fick den gröna tröjan!

I semifinalen i den stekande solen mitt på dagen väntade Hertzöga från Karlstad. Påminde lite om Ödeshög då dom hade några killar som var klart större än våra största...det blev en fysisk match med få målchanser. Efter 12 minuter åker Hertzöga på ett rött kort, men dom försvarar sig fortsatt bra. Vi pratar om tålamod i pausen och till slut kan vi spräcka nollan och även sätta 2-0 och spela av resten av matchen.

Navid fick tröjan i semin.

I finalen skulle vi få chans till revansch mot BK Häcken! Killarna var nästan överladdade och lagom till finalen kom det också in lite moln vilket var skönt i den 30-gradiga värmen. Första halvlek i finalen är passande nog den klart bästa vi gör i hela turneringen. Snabba kombinationer och Häcken hänger inte med. 4-0 i paus och även om Häcken reducerar två gånger i andra så känns det aldrig nervöst. Kapten Angelo får ta emot segerpokalen och Lazo den gröna tröjan av Klas Ingessons söner och det är bara att gratulera killarna till ännu en cupseger. En ära att få vara ledare i detta lag!

Md img 6087
Md bdbp8903
Md hwrw2690
Md img 6254
Md ckwb9461
Md qdlm0825
Md plos2508
Md xsez2928
Md rjnz8988
Md qmpr4582
Md oqer3563
Md lzqr7437
Md lcxe3206
Md jcth4602
Md lakq2449
Md hpij7002
Md img 6232  2
Md dauk8907
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub