Akademi F05

Efter paus vaknade vi.

Publicerad 2016-09-12 14:11

Om det var solen som bländade så att vi inte såg våra lagkompisar eller om det var den stora publiken som gjorde oss nervösa vet jag inte. Något var det i alla fall som fick våra tjejer att inte spela på det sätt som vi vet att de kan. I första halvlek var vi inte riktigt på plats i alla fall, vi hjälpte inte varandra och stressade när vi fick bollen, och följaktligen så lyckades Åkersberga göra 1-0 strax innan paus.

I pausen pratade vi om att röra på sig, hitta fria ytor och vilja ha bollen, att prata och hjälpa varandra, och att ta det lugnt när man får bollen.
Snacket i paus fick önskad effekt. I andra halvlek var det bara ett lag på plan. Tjejerna började röra på sig, och vi fick till ett bra passningsspel och många farliga målchanser. Tyvärr hade vi svårt att få in bollen i mål bakom Åkersbergas duktiga målvakt.
Men skam den som ger sig. Tjejerna kämpade och slet och fick till slut utdelning. Lina gjorde mål på ett långskott och med matchen sista spark gjorde Smilla mål efter ett fint anfall på högerkanten. En välförtjänt seger med 2-1.
Efter matchen pratade vi om vikten att aldrig ge upp, att fortsätta kämpa och hjälpa varandra. Tjejerna ska vara stolta över hur det genomförde matchen, framförallt andra halvlek.

/Tapio och Johan

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub