P07 Tegelhagen

Träningsläger i dagarna 2 på hemmaplan

Publicerad 2019-03-25 08:01
Med ca 28 av våra 36 spelare i truppen har vi genomfört ett härligt intensivt träningsläger i helgen i Tegelhagen samt på Silverdals BP.

2+2 timmars träning varje dag samt nästan lika mkt teori har förhoppningsvis förberett killarna bra på hur vi ska utveckla vårt 7-manna spel samt börja spela allt mer 9-manna i år. I år hade vi återigen en gäst föreläsning från vår löpspecialist Stefan Lindgren, som den här gången pratade om vikten av fot- och fotleds styrka. Samt hur vi kan träna och bygga upp den för att inte bara bli snabbare. Utan även för att förebygga skador som kommer allt mer när barnen nu går in i tonåren.

Givetvis har vi även mätt och testat killarna, så att alla kan jämföra med sig själva hur mycket snabbare och ev. starkare dom har blivit sedan i Mars och Augusti förra året. Då vi gjorde motsvarande tester.

Vi har även startart upp ett spännande test med 360Player där de flesta av killarna har gjort sin egen lilla utvärdering av sina fotbolls egenskaper, samt vilken position de oftast spelar under match och fått den jämförd med vilken position de sannolikt är mest lämpad för. Baserad på sina egenskaper som fotbolls spelare då. Vi kommer nu använda 360Player parallellt med MyClub för att om möjligt ännu bättre stötta killarna i sin personliga utveckling som fotbollsspelare. Ge dom konkreta tips på vad de kan träna mer på samt utvärdera våra inspelade matcher smartare via Video.

Nu tränar vi 3 dagar i veckan och spelar lite 7- och 9-manna cuper närmaste helgerna, innan vi drar igång Sanktan med hela 4 lag det här året.


Nicklas
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub