Akademi P19

Ligacupen Gr 5, borta mot Hammarby – 1 december 2018

Publicerad 2018-12-04 14:55
Den tredje och sista gruppspelsmatchen spelades borta mot Hammarby på deras utomordentligt fina arena på Söder. Vi hade en spelidé som vi förhöll oss stenhårt till vilket betalade av sig och vi spelade oavgjort mot ett kompetent Hammarby.

Första halvlek genomsyras av att Hammarby hade övertaget och förde spelet och hade en del inspel, inlägg och instick. Dock hade vi koll på backlinjen och Hammarby hamnade ofta offside. Vi försvarade oss bra i alla lagdelar men i 20:e minuten kom ett Hammarbyinlägg från vänster som droppade ner centralt strax utanför vårt straffområde till en omarkerad motståndare som tog ner bollen på bröstet, vände om och med ett vänsterskott placerade bollen in i mål nära vår vänstra stolpe. I 34:e minuten blev det ett till mål av Hammarby innan halvtidsvilan, ett otagbart skott i högerkrysset som dundras in strax utanför vårt straffområde.

I andra halvlek fortsatte vi vårt disciplinerade spel men spelade mer avslappnat. Tre minuter in i 2:a halvlek vann vi boll på mittfältet och drev den längs högerkanten och med en väl avvägd passning in i Hammarbys straffområde hittade den till en av våra mittfältare som placerad in bollen i mål vid målvaktens högra stolpe, 2-1! Jämfört med 1:a halvlek förvaltade vi bollen bättre efter erövring och fick till en del anfall som byggdes upp från vår backlinje. Resultatet höll i sig en bra bit in i 2:a halvlek, men i den 85:e minuten vann vi boll på mittfältet och med ett instick ner till höger bakom deras mittbackslinje kom vår anfallare och drev bollen vidare in i Hammarbys straffområde och passade in den till vår mittfältare som gjorde 2-2, vilket blev matchresultatet.

Hammarby vann gruppen och går till A-slutspel och i och med att Brage vann sin sista match mot Sandviken slutade de 2:a och vi 3:a.

Vi tackar Hammarby för en bra match!

Ligacupens slutspel som drar i gång under försäsongen är ännu inte lottad men så fort klubben får informationen vidarebefordras den till alla ledare/tränare.
Per-Åke Björnstedt
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub