Akademi P19

Ligacupen Gr 5, hemma mot Sandviken – 18 november 2018

Publicerad 2018-11-19 16:04
Efter en magisk avslutning av P16 kvalet där vi tog laget till U17 inledde vi Ligacupen lika magnifikt och vann övertygande mot Sandviken med 4-1 hemma i Norrvikens inomhushall.

I första delen av matchen stod det och vägde något och Sandviken spelade tufft och med hög press. Dock tog vi över matchen mer och mer och spelade oss ur deras press och skapade fina uppspel både i djupled och längs sidorna. Under första halvlek hade vi 5-6 bra målchanser samt en missad straff i 16:e minuten. Trots vårt övertag var det Sandviken som gjorde första målet genom en enkel tåpaj som föranleddes av en misslyckad täckning i eget straffområde.

Efter halvtidsvilan fortsatte vi vårt spel men fick det lite svårare då Sandviken sjönk ner en hel del, kanske i hopp om att försvara sin 1-0 ledning. Motståndarna gick bet och vi nötte ner deras försvar och kvitterade i den 16:e minuten genom en bredsida som föranleddes av en passning snett inåt bakåt från höger. De resterande 3 målen kom var 10:e minut; 2-1 efter en lyftning genom deras mittbackslinje och 3-1 efter en hörna där motståndarna missar och rensa i eget straffområde. 4-1 målet var en kopia på kvitteringsmålet.

Vi tackar Sandviken för en bra match!

Nästa Ligacup-match spelas borta mot Brage, Borlänge, söndagen den 25:e november.
Per-Åke Björnstedt
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub