Damerna i serieledning efter sex raka segrar

Publicerad 2021-07-02 06:37
1625200313781
Efter sex omgångar har damerna bärgat full pott, det vill säga 18 poäng. Nu får de lite välbehövlig ledighet innan säsongen drar igång igen. Vi har intervjuat huvudtränare Steven Payne för ett par kommentarer om säsongsinledningen och dess fortsättning.

Hur är känslan efter sex raka segrar?

För att vara ett lag som alla trodde skulle slåss i botten har vi nu istället har vi sex raka segrar. Det känns nästan som en saga. Tjejerna har gjort en otrolig insats!

Vad har du att säga om senaste matchen?

Den kännetecknade laget. Vi kom hem vid midnatt på söndagen. Bussen kom inte så vi fick ta taxi och kom hem 3 på natten. Majoriteten av tjejerna drog och jobbade några timmar efter och onsdag kväll så var de ändå tillräckligt mentalt starka för att ta 3 poäng.

Vad är det ni gör rätt?

Jag tror att det är det grundläggande inom fotboll. Det spelar ingen roll vilken taktik man har eller vilka spelare man har om inte laget trivs tillsammans och är beredda att arbeta hårt för varandra. Något som vi gör rätt är det som är svårast, att kämpa för varandra hela tiden, varenda sekund i 90 min.

Innan säsongen, när du precis tagit över som damtränare, sa du i en intervju med mig att ert främsta mål var att hitta stabilitet och att utveckla spelarna individuellt. Har ni lyckats med det?

Ja, det har vi gjort. Grundförutsättningarna för oss tränare var att varje spelare skulle bli 10-15% bättre än när säsongen började. Om vi skulle lyckas med det skulle laget bli stabilt vilket vi lyckats med. Alla spelare i truppen som varit friska har fått spela minst en match från start. Det är oerhört viktigt att alla i truppen känner sig delaktiga. Vi har även lyckats få till ett nytt roligt och anfallsinriktat sätt att spela fotboll på.

Är det någon spelare du vill höja lite extra?

Vi har många bra fotbolsspelare, men jag vill gärna nämna tre stycken. Vi är oerhört tacksamma över våra två kaptener Caroline Röstund & Michaela Karlsson. De har verkligen hjälpt till att forma laget både på och utanför plan vilket lett till ett sammansvetsat gäng. Sen vill jag rikta ett ännu större tack till Kristin Nerman som vi troligtvis tappar för flytt till USA. Hon kännetecknar vårt lag. När hon är trött då springer hon. När hon är ännu tröttare, då springer hon ännu mer. Hon har varit otroligt viktig för vårt lag och alla vi ledare vill gärna tacka henne för hennes insatser för Sollentuna FK de senaste åren.

Jag skulle även vilja tacka två ledare. Stefan Asp som är vår målvaktstränare som besitter ett enormt fotbollskunnande och är rena rama energipillret när man träffar honom. Även assisterande tränare Emil Bjarnelind som även är tränare för F17 Akademi. Han lägger ner hela sin själ för att Sollentuna FK flick- och damfotboll ska bli bättre.

Hur har lagets spelstil utvecklats mot föregående år?

Vi är mycket mer benägna att ta risker över hela planen.

Hade du önskat att ledigheten inte kommit nu när ni har en så bra formkurva?

Nej, definitivt inte. Vi hade först inte spelat en enda match på 6 månader och nu har vi spelat 6 matcher på 4 veckor. Vi är väldigt trötta och i behov av vila.

Hur laddar ni upp efter semestern?

Vi ska till Gotland på träningsläger vilket kommer bli fantastiskt kul. Det ska bli oerhört skönt att få samlas utan någon som helst press på sig.

Vad tror du om fortsättningen på säsongen?

Om tjejerna orkar mobilisera krafter såsom de gjort nu kommer vi kunna att fortsätta överraska. Skillnaden blir att vi för första gången i lagets historia, i Division 1, kommer bli det lag som alla vill slå. Så vi måste bli bättre och det ska vi försöka att bli och fortsätta överraska. Vi måste även hålla oss ödmjuka. Det kan gå lika fort åt andra hållet.

Freddy Karlsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub