Damlaget får ny tränare

Publicerad 2020-08-23 17:55
Img 4096
Damlaget får ny tränare. Bild från helgens oavgjorda match mot Valbo.
Sollentuna FK har idag avslutat avtalet med damlagets huvudtränare Ben Åsberg Cronshaw samt assisterande tränare Paul Cobbe. Ny tränare blir istället Jackie Bachteler som påbörjar sitt uppdrag under måndagen.

Sollentuna FK har idag avslutat avtalet med damlagets huvudtränare Ben Åsberg Cronshaw samt assisterande tränare Paul Cobbe. Sportchef Louise Schillgard om beslutet:

Ben och Paul kom in efter seriesegern i division 2 säsongen 2018 med ett tydligt uppdrag att utveckla vårt spelsätt samtidigt som vi också ville etablera oss på division 1-nivå och så småningom blicka ännu högre. Efter att ha arbetat med damlaget i 1,5 år känner vi att vi nått en punkt där vi behöver få in nytt ledarskap i laget och öka energinivån. Vi har haft en period med sämre resultat, detta kombinerat med att det enbart återstår sex matcher i serien gör att vi känner att det är rätt läge att agera nu. Jag och hela Sollentuna FK vill tacka Ben och Paul för den tid de varit i damlaget, de har verkligen lagt ner sin själ i att utveckla laget och bidra till klubbens utveckling.

Med start på måndag kommer laget ledas av en ny huvudtränare, vi välkomnar Jackie Bachteler till Sollentuna FK. En längre presentation av Jackie kommer senare i veckan. Damlaget har sex matcher kvar i årets division 1 norra Svealand, som spelas som en enkelserie, och har fem inspelade poäng på lika många matcher. Härnäst väntar Sätra SK till helgen.

Kommunikation gällande damlaget hanteras av sportchef Louise Schillgard, lollo@sollentunafk.se.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub