Derbyseger för herrlaget

Publicerad 2017-09-10 09:20
170909 sfk vasalund 15
Sollentuna firar 2-1 målet. Foto: Johan Borehed
Det blev tre sköna poäng på Vallen när herrlaget besegrade Vasalunds IF med 2-1. Sollentuna tog i och med segern ett hopp upp i tabellen och är nu på sjätte plats med 25 inspelade poäng.

Det var inte den mest välspelade matchen i Sollentunavallens historia men det blev tre viktiga poäng i norrortsderbyt mellan Sollentuna FK och Vasalunds IF. Matchen började fint för Sollentuna FK med ett otroligt vackert 1-0 mål av Kalle Ramsell. På frispark böjer Kalle in den i bortre krysset, Vasalunds målvakt blev stående och tittandes på de magnifika tillslaget. Båda lagen skapar ytterligare chanser i första halvlek men det står 1-0 i halvtid.

Andra halvlek blir tyvärr en för passiv historia för Sollentuna som tidigt faller hem och tillåter för mycket spel till gästerna. Efter mängder av inlägg och bollrullandet hittar Vasalund till slut målet med ett inspel från vänster som stöts in från nära håll. Där och då trodde många av luften skulle gå ur Sollentuna men det blev tvärtom. Hemmalaget lyfte upp sitt spel och 2-1 kom efter ett fint förarbete av Anton Johansson som snor bollen på offensiv planhalva, tar sig in i straffområdet och levererar en snett inåt bakåt passning till Mikael Thorstensson. Avslutet var lika bedrövligt som vädret men bollen letar sig in bakom gästernas målvakt och 2-1 är ett faktum. Sollentuna krigar för att freda målet och lyckas med detta, tre sköna poäng in på kontot och fjärde raka segern mot Vasalund i tävlingsammanhang.

Se målen här.

Tabell och resultat här.

Nästa match spelas borta mot Västerås SK, den matchen spelas måndag den 18/9. Efter det väntar två hemmamatcher mot Enskede respektive Arameisk-Syrianska.

Besök vår nya webbshop på sollentunafkshop.se

Md vi rsollentunamindre
Md attundaekonomilogo
Md kontakta kansliet
Md sk rmavbild 2014 08 20 kl. 16.17.04
Md sk rmavbild 2015 04 15 kl. 11.00.55
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub