Förlust mot VSK

Publicerad 2020-03-07 14:27
180922 sollentuna karlslund 17
Sollentunas tidigare kapten Sean Sabetkar, numera kapten i VSK, gjorde 1-0 i dagens match. Foto från 2018.
Den tredje och sista gruppspelsmatchen mot Västerås SK FK blev även den en tuff uppgift för herrlaget. Underläge med två mål efter elva minuter och till slut blev det 4-0 till hemmalaget.

Inför sista gruppspelsmatchen fanns det i teorin möjlighet för Västerås att vinna gruppen och avancera till kvartsfinal. Det krävdes dock seger med fem mål mer än vad IK Sirius skulle göra mot IFK Göteborg. I slutändan blev det dock IFK Göteborg som förväntat avancerade efter 1-1 mot Sirius i sista matchen.

Sollentuna ställde upp med följande startelva mot Västerås.


Även om Sollentuna inte hade något att spela för, mer än hedern, var det ett taggat manskap som begav sig längs E18 till Sveriges sjätte största tätort. Återigen blev det dock en tuff start, redan efter 90 sekunder var det underläge och det var Sollentunas tidigare lagkapten, numera kapten i VSK, Sean Sabetkar som höll sig framme på hörna. Även om motståndet i cupen är från högre serier är det ett alldeles för tafatt försvarsspel av Sollentuna, hörnan rinner förbi halva laget innan Sean nickar in den. 2-0 kommer efter elva minuter och VSK attackerar snabbt längs sin högerkant och spelar snett inåt bakåt där skottet sedan täcks av Daniel "Sunshine" Söderberg med handen, straff och gult kort. Straffen sätter VSK säkert dit.

Innan halvtid spelar Sollentuna ändå upp sig och vi får ha mer boll än vi haft i de två tidigare matcherna mot allsvenskt motstånd. Hade vi haft marginalerna på vår sida hade det kunnat bli ett mål också. Dida Rashidi är närmast med en frispark i ribban och Taha Ali har en boll inne men vinkas av för offside.

I andra halvlek kommer Sollentuna ut med en liknande matchplan som i första. Det ser stabilt ut till att börja med men när vi slarvar blir vi stenhårt straffade. 3-0 och 4-0 kommer från samma målskytt och på liknande sätt. Sollentuna låter VSK:s skickliga vänsterkant vrida in två inlägg och samma anfallare får nicka. Första gången sitter nicken direkt, andra gången tar VSK sin egen retur. Med 4-0 är VSK således bara ett mål från att ha en verklig chans att gå vidare, vid samma tidpunkt står det 1-1 i Göteborg. Om VSK verkligen forcerar för 5-0 får de lärda strida om, det känns inte som att det toksatsar för ett till mål. Sollentuna får även möjlighet i andra halvlek att träna på sitt anfallsspel, stundtals gör vi bra saker men det leder inte fram till några klara chanser.

När domaren blåser av matchen, 4-0 till Västerås, är det 1-1 i Göteborg och ett till mål för VSK hade inte spelat någon roll. Vi önskar istället ifk Göteborg lycka till i kommande kvartsfinal!

För Sollentunas del är cupäventyret över för denna gång. Resultatraden 1-8, 0-2 och 0-4 känns inte särskilt roligt men vi får ta med oss att vi fått en försäsong med riktigt bra matcher som förhoppningsvis utvecklar laget på lång sikt och ger oss ett starkare Sollentuna lagom till seriepremiären i Ettan Norra i april. Vi hoppas så klart att vi får testa på detta igen, resan mot nästa gruppspel börjar i sommar när kvalet till Svenska cupen 2020/2021 börjar.

Vi tackar våra motståndare för en fin cupupplevelse och önskar er lycka till i seriespelet!

Matchinformation SvFF: https://www.svenskfotboll.se/matchfakta/vasteras-s...

Highlights Fotbollskanalen: https://www.fotbollskanalen.se/video/


Nyheter via RSS
Levererat av MyClub