Första halvan av 2020 - en summering

Publicerad 2020-07-03 12:41
14
Vårterminen 2020 kommer vi minnas som en väldigt speciell fotbollssäsong, starkt präglad av Corona men också med starka siffror vad gäller fotbollsaktiviteter i Sollentuna FK. Läs en kort summering av detta första halvår.

De första sex månaderna av säsongen 2020 blev så klart starkt präglade av Corona, även om vår verksamhet på många sätt kunde fortsätta som tidigare. Mest påverkan blev det på tävlingsspelet där i stort sett alla våra lag påverkats på något sätt. Den stora majoriteten av våra medlemmar kunde ändå börja spela matcher i Sanktan efter enbart några inställda omgångar. För lagen i de nationella serierna samt herr- och damlag blev väntan längre, serierna kunde inte starta förrän i juni.

Träningsverksamheten för våra lag har som sagt inte påverkats allt för mycket, stor eloge till alla våra duktiga ledare som under pandemin tagit ett stort ansvar för att både upprätthålla normal verksamhet samt göra det förändringar i verksamheten som krävts. Detsamma gäller givetvis våra arrangemang som Sollentuna 5:an och Sollentuna Sommarfotboll där alla inblandade varit kreativa och öppna för att hitta lösningar som gjort att vi kunnat genomföra dessa arrangemang för våra barn och ungdomar, om än lite annorlunda än vanligt. Attundacupen och Spring för livet är de enda arrangemangen som vi hittills fått ställa in helt, givetvis till stor besvikelse för alla deltagare men nödvändiga och kloka beslut.

Vad gäller träningsverksamheten är det till och med så att de preliminära siffrorna visar att vi ökar antalet aktiviteter och deltagartillfällen under vårterminen 2020 jämfört med tidigare år. Tack vare att våra medlemmar rapporterar närvaro löpande kan vi göra prognoser varje månad och följa utvecklingen. När vi nu gör en summering av vårterminen 2020 (januari till sista juni) ser vi ut att för första gången passera 100 000 deltagartillfällen och 7500 aktiviteter. Det skulle vara cirka 10 000 fler deltagartillfällen än motsvarande period 2019. Det innebär alltså att strax över 40 aktiviteter genomförs varje dag i Sollentuna FK och att drygt 550 barn och ungdomar idrottar varje dag i Sollentuna FK. Siffrorna är inte helt klara än men i början av hösten kommer vi med säkerhet kunna se hur vårterminen blev. Oavsett exakt utfall står det klart att vår verksamhet varit väl rustad för att möta pandemin och att den erbjudit en plats för väldigt många barn och ungdomar att delta i under 2020.

Nu tar en stor del av vår verksamhet sommarlov, kanske mer än normalt då många cuper och sommaraktiviteter varit tvungna att ställa in. Vi har redan i juni märkt av att fler lag tränat någon vecka extra och haft andra typer av aktiviteter inom laget när det inte varit möjligt att åka på cup. Till hösten hoppas så klart alla på en mer normal tävlingsverksamhet där vi framför allt får välkomna tillbaka publik. Vi måste dock vara inställda på att det kanske inte blir så och att Sollentuna FK i så fall ska fortsätta vara ett föredöme vad gäller att följa de riktlinjer som finns. En positiv del med de publikfria matcherna är att fler lag hittat till SvFF:s Min Fotboll där lagen kan resultat rapportera men även sända sina matcher live.

Återigen vill vi rikta ett stort tack till alla medlemmar för denna vårsäsong 2020, det är mycket tack vare våra 700 ledare som Sollentuna FK fortsätter växa och utvecklas. För att avrunda med ytterligare lite siffror står vi tillsammans för fantastiska 22 000 ledartillfällen under vårterminen 2020, det är dessa ledartillfällen som möjliggör för våra 100 000 deltagartillfällen!

Ha en fantastisk fin sommar!

Mikael Thorstensson

Klubbchef Sollentuna FK

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub