Helenelunds IP byts ut

Publicerad 2018-07-12 11:11
Maxresdefault live
Både 7-manna och 11-manna planen byts ut på Helenelund.
Nästa vecka börjar arbetet med att byta ut konstgräsen på Helenelunds IP. Sollentuna FK och Sollentuna kommun har gemensamt kommit fram till ett konstgräs utan gummigranulat och till hösten väntar ett fint konstgräs för våra lag. Uppdaterad 6/8.

Uppdatering 6/8: NU är arbetet i gång. Under måndagsmorgonen lastades de första delarna av nya konstgräset av på Helenelunds IP och det gamla gräset ska under veckan tas bort. Enligt leverantör siktar de på att vara klara fredag den 17/8 med det nya gräset, den som lever får se men vi kan i alla fall glädjas åt att arbetet äntligen är i gång!

Uppdatering 3/8: För de som haft vägarna förbi HIP ser ni att inget arbete har utförts än på planerna. I nuläget söker vi kommunens ansvariga för att se när arbetet ska komma i gång och hur tidsplanen ser ut.

Sollentuna FK har i flera år drivit på för att byta ut konstgräsen på våra stora anläggningar Helenelund, Norrviken och Edsbergs Sportfält. Finansieringsbeslut att göra detta togs redan förra året av Sollentuna kommun men sedan fastnade frågan i en miljöutredning som huvudsakligen handlade om effekten av gummigranulatet som används i planerna. Sollentuna kommun och Sollentuna FK har båda varit delaktiga och dirvit på detta utredningsarbete och även om det mesta pekar mot att gummigranulatet inte har någon större miljö- eller hälsopåverkan kommer Helenelunds IP få ett granulatfritt konstgräs. Sollentuna kommun och Sollentuna FK har tillsammans undersökt marknaden för detta och tillsammans varit på studiebesök i Oslo där vi sett det valda konstgräset. Konstgräset håller hög kvalité och vår bedömning är att det är ett väldigt bra val för Helenelund och till stor glädje för alla kommer vi nu slippa både granulat och konstgräsfiber med oss hem i hallen.

Arbetet med att byta ut konstgräset kommer påbörjas redan nästa vecka då Helenelund kommer börja hägnas in. Vår förhoppning är att arbetet flyter på så att konstgräset är klart till Sommarfotbollsskolan vecka 33.

Parallellt med arbetet med Helenelunds IP pågår även upphandlingsarbetet för Edsbergs Sportfält och Norrvikens IP. Dessa planer är tänkta att bytas ut i september/oktober om kommunen kan hålla den tidsplan vi tillsammans satt upp.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub