Ny huvudtränare till damlaget

Publicerad 2018-10-10 16:56
Img 2977
Ben Cronshaw leder damlaget säsongen 2019.
Sollentuna FK välkomnar Ben Åsberg Cronshaw som nu huvudtränare för damlaget. Ben kommer närmast från ett tränaruppdrag i IK Frej och kommer ansluta fullt ut vid årsskiftet. Läs en intervju med Ben här.

Damlaget har haft en fantastisk säsong med seger i division 2 mellersta Svealand och säkrat avancemang till division 1 redan innan säsongen var slut. Med siktet inställt på division 1 och fortsatt utveckling av damlaget och hela våra dam- och flickverksamhet välkomnar vi nu Ben Åsberg Cronshaw som ny huvudtränare. Ben kommer närmast från IK Frej och ansluter vid årsskiftet. Läs en intervju med Ben här under.

Sollentuna FK vill även passa på att rikta ett stort tack till Patrik "Putte" Eklöf för sina år som huvudtränare i Sollentuna FK:s damlag. Putte har varit en stor anledning till damlagets avancemang från division 3 till division 1 och med sina två seriesegrar som huvudtränare kan vi konstatera att han är en av klubbens mest framgångsrika tränare och en person som för alltid är den del av Sollentunafotbollen.

Intervju med nya huvudtränaren Ben Åsberg Cronshaw

Berätta lite om din bakgrund

Min bakgrund är mycket typisk för en "allt-eller inget" engelsk fotbollsspelare. Efter en framgångsrik ungdomskarriär fick jag en skada som hindrade mig från att ta mig till den högsta nivån av speletoch förändrade mitt fokus från spelare till tränare. Vad jag snabbt insåg var att min talang som tränare överväger mina spelförmågor. Sedan dess har jag coachat i 5 år, och även hunnit med ett stort karriärbyte till damfotboll och utvecklingen av tjejfotboll. Efter två år med IK Frejs Damlag och ett år med F03 kombinerade jag min passion med en masters i International Football Business med en specialisering i utvecklingen av damfotboll för att förhoppningsvis bli den tränare som Sollentuna har investerat i.

Varför blev det Sollentuna FK?

För mig är det det otroliga drivet och viljan att utveckla damfotboll till det bättre. På mitt första möte med Louise kände jag genast en stark känsla av jämlikhet mellan att utveckla tjejerfotbollen och omsorg och uppmärksamhet på damfotboll. Jag har coachat några fantastiska lag i Sverige redan, några som kommer att leva kvar i minnet länge, men de har tyvärr varit i svåra lägen för att utvecklas till sin fulla potential inom sina respektive klubbar. I Sollentuna verkar det som om det inte finns någon gräns för hur mycket stöd det finns, hur långt damlaget kan gå och hur speciellt och hållbart kvinnornas fotboll kan vara. Att vara en del av den rörelsen ... det är en möjlighet som inte får missas.

Hur beskriver du ditt sätt att se på fotboll?

Expressiv, kreativ och "lagfotboll" är de starkaste egenskaperna som jag syftar till att få mina team att demonstrera på planen. Spelare vill inte spela i lag där de är beroende av endast en eller två av sina lagkamrater för att göra det hårda arbetet. För mig är fotboll där varje spelare har en värdefull roll i laget viktigt och bidrar till snabbströmmande, through-the-phases fotboll som visar spelarnas sanna egenskaper. Du kommer också att se mycket av bollen på marken, gott om rörelse i spelarnas positioner och en hög intensitet i fösvarsspelet. Vi arbetar som en enhet och litar på varje spelares förmåga att bidra till spännande fotboll.

Vad ser du mest framemot med nästa år säsong?

Det finns två punkter som står ut för mig här. Jag är säker inte på att inte bara jag, men hela laget är glada över möjligheterna i Division 1. Damlaget gjorde exceptionellt bra ifrån sig när de vann Division 2, men jag har personligen en känsla av att det finns gott om outnyttjad potential i var och en av spelarna som kan låsas upp mot mycket mer konkurrenskraftiga sidor. Vi går inte in i nästa säsong med målet att överleva, vi siktar mot toppen, så det blir spännande att se hur nära vi kan komma. Den andra punkten är att jag är här för att utveckla spelarna och laget som en enhet, så personligen är det viktigaste att driva dessa spelare för att förbättra och visa dem hur duktiga de kan vara.

Vi välkomnar Ben till Sollentuna FK och ser fram emot ett spännande 2019!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub