Publiksuccé på Vallen

Publicerad 2016-09-07 20:33
Sollentuna ostersund 160907 61
Publiksuccé på Vallen med 1896 åskådare. Foto: Johan Borehav.
Sollentuna FK tog emot allsvenska Östersunds FK under tisdagskvällen i Svenska cupens andra omgång och det blev en rejäl uppslutning på Vallen med 1896 åskådare. Sollentuna FK kämpade väl men förlorade matchen med 2-0 till slut efter ett mål i vardera halvlek.

Sollentuna FK stod inför sin största utmaning hittills på herrsidan när allsvenska Östersunds FK på tisdagen kom på besök till Stockholm och Sollentuna. Svenska cupens andra omgång är kvalificerande till gruppspelet som avgörs på våren 2017 och som innebär tre matcher mot starkt motstånd. Om Sollentuna FK skulle ta sig dit behövdes dock en stor skräll, eftersom Östersund som nykomlingar i Allsvenskan spelar hela tre divisioner högre än hemmalaget.

Sollentuna FK bjöd dock upp till kamp på Vallen, inför den fina publiksiffran 1896 åskådare. Många av våra ungdomslag hade tagit sig till Vallen för att se herrlaget. De fick se 1-0 redan i den 17:e minuten då gästerna visade allsvensk klass och effektivitet. En crossboll ut på högersidan ledde till ett snabbt anfall som kliniskt avslutades i bortre hörnet. Sollentuna vek dock inte ner sig utan höll uppe spelet bra och jobbade hårt i defensiven. I första halvlek skapade man även ett par halvchanser, främst skott som blockerades och några hörnor. Kul dock att se att Sollentuna offensivt kunde hota de allsvenska gästerna.

Att bara ha ett måls underläge i halvtid gav Sollentuna kraft men tyvärr sinade både kraft och motivation i den 66:e minuten då Östersund alldeles för lätt fick göra 2-0 från nära håll. Efter det började det synas att Sollentuna spelade seriematch för bara tre dagar sedan. Laget vek dock inte ner sig utan krigade på defensivt och fredade målet från ytterligare besök.

En hedersam förlust får matchen benämnas som och Sollentuna FK visade att man kan stå upp mot riktigt bra motstånd, matchen blir en positiv sak att ta med sig inför slutspurten av division 2 norra Svealand där Sollentuna FK leder serien med fyra poäng och sex matcher kvar att spela. På lördag väntar seriefinal borta mot Karlbergs BK och helgen efter det är det tabelltrean FC Gute som kommer på besök till Vallen.

Vi tackar all publik för den fina inramningen på cupmatchen och önskar alla varmt välkomna till nästa helgs match mot FC Gute!

Md sollentuna ostersund 160907 22
Fler bilder från matchen hittar ni på vår Facebooksida.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub