SFK rekryterar utvecklingschef

Publicerad 2018-04-25 18:26
31271204 2124167690932450 3132292520308716052 n
NYFÖRVÄRV nr. 3! Det är med stor glädje vi välkomnar Mike Lindström tillbaka till klubben. Mike kommer tillträda rollen som utvecklingschef den 7:e maj, en ny roll i klubben med övergripande ansvar för vår spelar- och tränarutbildning.

Mike Lindström är ett bekant ansikte i Sollentunafotbollen. Utbildningsansvarig i Sollentuna Fotboll IF, huvudtränare för herrlaget och ansvarig för skolträningen på Norrvikens skola är några av de roller Mike haft för Sollentuna under 2010 till 2014. Sedan 2015 har Mike varit akademichef och chefstränare för 11-mannaverksamheten i IK Frej, en roll han nu lämnar för att återvända till Sollentuna FK:s ungdomsverksamhet. Mike har en gedigen fotbollsbakgrund med olika roller de senaste tjugo åren. I grunden är Mike utbildad nationalekonom och har även en master i pedagogik från Cambridge och London University. Han har även den högsta UEFA tränarutbildningen på ungdomssidan, UEFA Elite Youth.

Klubbchef Mikael Thorstensson om rekryteringen:

Det är väldigt roligt att Mike kommer tillbaka till Sollentunafotbollen och i rollen som utvecklingschef. Rollen som utvecklingschef är något som alla akademicertifierade klubbar i Sverige kommit fram till behövs inom klubbarna för att lyfta spelarutbildningen ytterligare. För vår del har våra chefstränare de senaste åren gjort ett fantastiskt arbete med våra lag men vi känner att vi behöver få in ytterligare kompetens kring vår spelar- och tränarutbildning och en roll som kan fokusera på att skapa en röd tråd genom hela vår utbildning. Mikes kompetens är som handen i handsken när det gäller en utvecklingschef-roll som ska utveckla hela vår verksamhet, från knatte till äldsta ungdomslag. Tanken är också att Mike ska ansvara för akademicertifieringen, ett arbete han bidragit till i SEF och via sitt arbete i IK Frej.

Vi hälsar Mike varmt välkommen tillbaka i Sollentuna FK!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub