SFK vidare i Svenska cupen

Publicerad 2016-05-18 10:35
Sollentuna fk   vasalund 21 26474954774 o
Sollentuna FK firar 2-1 målet som blev avgörande mot Vasalund. Foto: Johan Laurelli
Sollentuna FK:s herrlag i divison 2 gjorde återigen en stark insats i Svenska cupens första omgång och kunde för andra året i rad slå ut division 1-laget Vasalund. Nu väntar omgång 2 i augusti då Sollentuna ställs mot motstånd från Allsvenskan eller Superettan.

Trots ett tufft matchschema och viktig match till helgen var det Sollentuna FK som dominerade första halvlek mot Vasalund. Tränare Christer Mattiasson ställde upp med ett lite mer defensivt balanserat lag än normalt mot ett Vasalund som inlett starkt i division 1 norra. Sollentuna tog tag i spelet och skapade ett flertal chanser. Ledningsmålet kom på straff, efter att Sollentuna snyggt spelat sig in i straffområdet och Kalle Ramsell blivit fälld. Kalle tog själv hand om straffen och satte den säkert.

I andra halvlek åt sig Vasalund in i matchen och skapade tryck mot Sollentunas backlinje och målvakt. Många långbollar lyftes in mot straffområdet men länge såg det ut som att Sollentuna återigen skulle hålla nollan. Till slut kom dock 1-1 när en Vasalundsspelare omarkerad får dra till en volley som stenhårt passerar alla i straffområdet och även Dennis Billgren i målet. Kvitterat och precis som 2015 såg matchen ut att gå mot förlängning. Men precis som förra året är det Sollentuna som får ny kraft och 2-1 kommer genom inbytte Micke Thorstensson som snyggt framspelad av Viktor Kramer behärskat placerar in 2-1. Efter det blir det givetvis tryck mot Sollentunas mål och Vasalund skapar några chanser. Det gör dock även Sollentuna där Micke Thorstensson är nära att punkter matchen med ett skott som tar i ribban och studsar ner på mållinjen.

Seger med 2-1 efter många tilläggsminuter och stor glädje hos Sollentuna spelarna. Nu väntar motstånd i form av något av de 16 nordligaste SEF-lagen (Allsvenskan eller Superettan). Omgång 1, som Sollentuna nu vann, ska spelas klart senast 3:e augusti, efter det lottas omgång 2 och i slutet av augusti spelar Sollentuna igen.

Nästa hemmamatch spelas på lördag i division 2 norra Svealand, avspark 16.00 mot Karlbergs BK.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub