Sollentuna FK akademicertifierad 2018

Publicerad 2018-11-29 08:01
Bindel
Som en av de första klubbarna i landet har Sollentuna FK genomgått Svensk Elitfotbolls certifiering för verksamhetsåret 2018. Klubben nådde vårt uppsatta mål på två stjärnor.

Som en av de första klubbarna i landet har Sollentuna FK genomgått Svensk Elitfotbolls certifiering för verksamhetsåret 2018. Klubben nådde vårt uppsatta mål på två stjärnor.

Sollentuna FK har i flera år arbetat med Svensk Elitfotbolls (SEF) akademicertifiering för att kvalitetssäkra och utveckla vår verksamhet. Genom herrlagets avancemang till division 1 är klubben dessutom en officiell akademicertifierad klubb upptagen i Tipselitnätverket. Information om certifieringsmodellen finns att läsa här: http://www.tipselit.se/herr/certifiering-2017/

Klubbchef Mikael Thorstensson om certifieringen:

SEF:s certifiering är ett utmärkt dokument att bygga upp vår akademiverksamhet kring. Den skapar tydlighet i vad som krävs från 8-19 års ålder för att bygga en verksamhet som utvecklar spelare. Under året har vi haft en tydlig ambition att nå tvåstjärnig status och tack vare ett starkt arbete i hela klubben har vi lyckats. Stjärnorna i sig är inte det som ger en effekt men för varje poäng vi tagit ligger det ett utvecklingsarbete i klubben bakom som gjort oss bättre.

SEF:s certifieringsmodell är framtagen för akademiverksamhet i åldern 8-19 år på pojksidan och SEF är intresseorganisationen för herrlagen i Allsvenskan och Superettan. Sollentuna FK har dock valt att anamma modellen för både pojk och flick.

Vi ser inte certifieringsmodellen som enbart för pojk eller att den nödvändigtvis hänger ihop med selektering. Den är ett verktyg för att påvisa vilka resurser som behöver finnas i dagens barn- och ungdomsfotboll för att utveckla verksamheten. Jag är otroligt stolt att vi använder den på samma sätt i hela verksamheten. Till 2019 och framåt har vi väldigt spännande idéer om hur vi ska implementera den i åldrarna 8-13 år där alla våra geografiska trupper kommer kunna ta del av detta om intresset och passionen finns. Tillsammans med vår nya spelarutbildningsplan kommer detta ge otroliga möjligheter till utveckling till en stor mängd spelare och ledare.

Certifieringen för verksamhetsåret presenteras officellt av SEF under mars/april 2019 och Sollentuna FK kommer fortsatt delta i det spännande arbetet med att utveckla svenska fotboll inom Tipselitnätverket.

Frågor om certifieringsarbetet inom Sollentuna FK kan ställas till klubbchef Mikael Thorstensson eller vår utvecklingschef Mike Lindström.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub