Sollentuna FK rekryterar chefstränare för dam & flick

Publicerad 2017-06-09 12:55
Jessica julin
Jessica Julin Foto: Daniel Molund
Sollentuna FK har gjort klart med Jessica Julin som ny chefstränare för vår dam- & flickverksamhet. Jessica har en bred erfarenhet av fotboll med spelarmeriter som få når upp till, där bland annat 118 landskamper för Finland och seger i UEFA Womens cup med Umeå IK sticker ut.

Sollentuna FK har gjort klart med Jessica Julin som ny chefstränare för vår dam- & flickverksamhet. Jessica har en bred erfarenhet av fotboll med spelarmeriter som få når upp till, där bland annat 118 landskamper för Finland och seger i UEFA Womens cup med Umeå IK sticker ut.

Vi har haft tålamod i processen med att rekrytera en chefstränare för vår dam & flickverksamhet och vi är enormt glada att vi gjort detta så noggrant och tagit den tid vi behövt för att hitta den perfekta kandidaten, säger klubbchef Mikael Thorstensson.

I Jessica får vi en person som brinner för fotboll och att lyfta dam- & flickverksamheten. Hon har enligt oss den optimala bakgrunden och uppfyller alla de kriterier vi satte upp när vi inledde denna rekryteringsprocess, vi tror hon är personen som tillsammans med våra ledare kan lyfta våra dam- och flickspelare till nästa nivå fortsätter klubbchefen.

Jessica Julins spelarkarriär är mycket imponerande med spel i bland annat Umeå IK, där hon var med och vann UEFA Womens cup (motsvarighet till herrarnas Champions league). Hon har även hunnit med att spela på college i USA samt representera Kopparbergs/Göteborgs FC och AIK i damllasvenskan. Med sina 118 landskamper för Finland har Jessica även internationell erfarenhet som sträcker sig över femton år. Efter sin spelarkarriär har Jessica hunnit med att vara tränare i ett flertal damlag på elitnivå.

Jag är otroligt hedrad över att Sollentuna FK efter en noggrann rekryteringsprocess fastnat för mig som chefstränare. Jag har fått ett väldigt bra intryck av föreningen och deras ambitioner att utveckla sin verksamhet. Det stora antalet spelare kombinerat med viljan att få ännu fler att spela men också att se till att utveckla duktiga fotbollsspelare hela vägen till svensk elitnivå är något som lockar mig, säger Jessica.

Jessica bor idag på västkusten och kommer inleda sin anställning på deltid under hösten för att till årsskiftet flytta till Stockholm och arbeta heltid med vår dam- & flickverksamhet.

Klubbchef Mikael Thorstensson igen

Det kommer bli en spännande höst där Jessica kommer vara involverad i planeringen inför kommande säsong, tillsammans med mig och de andra chefstränarna. En fördel med att jag har haft hand om dam- och flicklagen är att det blir en bra överlämning och där Jessica direkt kan komma in och påverka. Vi ska dock ge Jessica den tid som behövs för att sätta sig in i vår verksamhet, långsiktigheten är viktig och vi kommer forsätta arbeta utifrån vår modell och ge Jessica möjlighet att sätta sig in i alla delar och utveckla den vidare. Det blir enormt kul att ge våra dam- och flickspelare samt alla duktiga ledare möjlighet att arbeta med Jessica och tillsammans utveckla Sollentuna FK från knatte till veteran.

Varmt välkommen till Sollentuna FK Jessica!

Sollentuna FK vill också tacka Proximo Rekrytering AB som gjort ett fantastiskt arbete och hjälpt oss i denna rekryteringsprocess. Läs mer om Proximo på deras hemsida.

Md jessica2 500
Jessica i den finländska landslagströjan.

Besök vår nya webbshop på sollentunafkshop.se

Md vi rsollentunamindre
Md attundaekonomilogo
Md kontakta kansliet
Md sk rmavbild 2014 08 20 kl. 16.17.04
Md sk rmavbild 2015 04 15 kl. 11.00.55
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub