Torsk mot IFK Göteborg

Publicerad 2020-02-29 16:38
Er88pl0w4aix ul
Dida Rashidi mot IFK Göteborg
Sollentuna FK ställdes inför allsvenska IFK Göteborg i Svenska cupens andra omgång i grupp 7. Efter förra helgens storförlust var det ett defensivt inriktat Sollentuna som till slut förlorade med 2-0 mot gästerna från Göteborg.

Det var ett revanschsuget Sollentuna FK som klev ut på Grimsta IP mot den tidigare storklubben IFK Göteborg. Efter förra helgens storförlust, 8-1, mot IK Sirius, formerade huvudtränare Rebaz Hassan och Christer Mattiasson en mer defensiv startelva i denna match.

Chansen från start fick Youssri Ouni, nyförvärvet Eyasu "Lillen" Alemayehu och Anton Johansson. Formationen liknade idag mer ett 1-4-5-1 än det 1-4-3-3 som hade det tufft mot Sirius. Det visar sig också från matchstart att Sollentuna gjort sin hemläxa och den taktiska formationen och det individuella arbetet är klart bättre från start mot IFK Göteborg. Visserligen är det gästerna som har mycket boll men det är ett klart mer stabilt Sollentuna som ändå står upp mot de allsvenska gästerna. Efter fem skapade hörnor för IFK är det till slut på en nick som 0-1 kommer. Slarv på Sollentunas vänstersida leder till ett inlägg som gästernas Giorgi Kharaishvili kan nicka in bakom en annars storspelande Cem Alpek. Surt med tanke på den bra starten men ändå rättvist med tanke på gästernas övertag.

Sollentuna satsar precis som i senaste matchen det mesta på snabba omställningar, framför allt på yttrarna Ali och Johansson men även centrala anfallaren Junior Kamana. I vissa sekvenser lyckas även Sollentuna hålla bollen på gästernas planhalva men när lagen kliver av i första halvlek är ändå känslan att det i offensiven finns mer att hämta från hemmalaget.

I andra halvlek bjuds de nästan 1000 personerna i publiken på en liknande matchbild som första halvlek. Mycket bollinnehav för IFK och ett lågt försvarande Sollentuna FK. Bästa chansen för Sollentuna kommer när Lillen drar upp ett anfall på högerkanten där bollen till slut hamnar hos Taha Ali, som likt senaste helgen viker in från vänster och avslutar, denna gången tätt utanför. Om 1-0 till IFK får kallas rättvist är det nog samma sak med 2-0. Ett vackert anfall där IFK visar kvalité och lagkapten Robin Söder kan stöta in bollen i mål.

Matchen slutar 2-0 och Sollentuna FK är kvar på noll poäng i grupp 7. Spelare och ledare kan dock se tillbaka på en stark insats mot ett IFK Göteborg som kommer med bästa möjliga uppställning. Det defensiva arbetet över 90 minuter är något laget kan bygga vidare på inför den avslutande matchen, på bortaplan mot Västerås SK.

Sollentuna FK vill rikta ett stort tack till alla som engagerat sig under dessa två "hemmamatcher" på Grimsta IP, stort tack även till all publik som kommit och tittat på dessa matcher. Vi hoppas vi syns på Sollentunavallen under säsongen!

Matchinformation Svenskfotboll: https://www.svenskfotboll.se/matchfakta/sollentuna...

Highlights Fotbollskanalen: https://www.fotbollskanalen.se/video/

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub