Akademi F19

Summering försäsong

Publicerad 2019-03-02 10:57
Vsk
Mars månad är här och vi är bokstavligt talat mitt i försäsongen. 8 veckor avverkade och 8 veckor kvar till seriestart. Tack vare vår fantastiska inomhushall har de första 8 veckorna också varit fotbollsträningar! Underbara förutsättningar som hjälper oss i vår utveckling.

Under de första veckorna har fokuset legat på vårt försvarsspel och de nya principer och metoder som vi vill arbeta med där. Vi har pratat mycket om korridorer, förflyttningar och avstånd mellan lagdelar, vårt presspel, attraktiva spelytor för oss och för motståndare och hur vårt omställningsspel till försvar ser ut. En hel del nytt men även en hel del som spelarna känner igen från förra säsongen och då vi har en relativt oförändrad trupp så flyter det på bra.

Träningsupplägget ser lite annorlunda ut denna säsong då spelarna sköter aktivering/förberedelsefasen på egen hand. Det gäller att ta ansvar för sin egen aktivering så att man är väl förberedd när träningen startar.
Håkan som är assisterande med fysansvar sköter den första delen av träningen där fysiska övningar blandas med spelmoment. Simon sköter andra delen av träningen där fokuset ligger på vårt spel. Freddie tar fortsatt hand om MV-träningen och deras utveckling och Ann som är ny lagledare från och med denna säsong har skött matchupplägget på försäsongen.

3st träningsmatcher har vi hunnit avverka (2st J19 & 1 F16/19-match) och även om resultatet inte talat för oss i alla matcher så har det funnits delar som varit positiva.

Mycket kvar att arbeta på såklart men vi är fortfarande under utveckling och med vår nya VEO-kamera kan vi analysera matcherna in i minsta detalj i efterhand. Den hjälper och kommer hjälpa oss enormt mycket i år.

Vi fortsätter arbeta vidare med vårt försvarsspel i mars men kommer även lägga mer tid på vår speluppbyggnad där vi upplever en frustration just nu. Vi får hela tiden påminna oss om "De fyra S:en" (Spelbarhet, Spelavstånd, Spelbredd, Speldjup) när vi är anfallande laget.

Vi kliver in i denna säsong med ny energi och ser framåt. För mig som huvudtränare så är målet att varje spelare ska utvecklas individuellt och att vi även kan utvecklas som lag tillsammans.

Spelarnas värdeord som de bestämt inför denna säsong som ska genomsyra allt vi gör sammanfattar det bra: Glöd - Respekt - Våga - Inställning.

Ses på Norrviken!

/ Simon

Simon Olsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub