Akademi F19

Vinter på väg mot vår

Publicerad 2018-03-31 15:45
3b92c41f 0fc7 4f9d a92e 97d03348ded5
En kort sammanfattning efter en lång och bra vinter- & uppbyggnadsperiod. Snart går vi in i den "riktiga" fotbollssäsongen.

Januari-mars är typiska träningsmånader där träningsförhållandena kan vara tuffa i fotbollens värld här i nordliga delarna av Europa. Men tack vare vår nya och fina Fotbollshall har vi denna vinter haft möjlighet till kanonbra förutsättningar med 3 fotbollspass på plan + 1 pass på Sats med inriktning på fys/rörlighet varje vecka. Dessutom har vi kunna spela träningsmatcher för bägge våra lag, dvs F19 och F16-19 på perfekta underlag.

Vår huvudtränare Simon Olsson har kunnat genomföra sitt planerade träningsupplägg. Till sin hjälp har han Freddie Karlsson som assisterande men även som MV-tränare. I vårt ledargäng finns det dessutom ett gäng engagerade hjälptränare från föräldrasidan som alltid finns representerade på alla träningar.

Träningsmatcherna har varit bra i flera avseende och givit en del svar på vad vi bör träna mer specifikt på. Vi har även haft en del spelare uppe för rotationsträning med Damlaget som är utvecklande på flera sätt. Samarbetet mellan Dam- & Dam U-laget har stärkts ytterligare under försäsongen i och med att Simon även gått in som assisterande tränare för damerna.

Den kommande veckan har hela U-truppen träningsläger på hemmaplan och tränar därför även dagtid i Hallen.

April närmar sig och vi börjar tagga för seriepremiär inom några veckor - som för bägge lagen kommer spelas mot Hammarby på bortaplan.

...och ni vet ju att bäst följer ni oss på Instagram och Facebook, där uppdaterar vi med allt från träningar, referat och allmänt "vad som helst".

ED
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub