P03 Mitt

Stark inledning på säsongen 2019

Publicerad 2019-02-11 19:02
16740e30 6301 464d 84e9 cd88b3407ede

En delvis ny grupp säsongen 2019 både på tränarsidan och på spelarsidan. Ammar som tränat laget senaste åren och lagt ned oerhört mycket tid på gruppen, har nu lämnat över stafettpinnen till undertecknad som ser fram emot ett utvecklande och spännande år i en ny grupp.

Ett par spelare har slutat m fotboll, några har bytt lag, samt att SFK Mitt även säsongen 2018 slussat upp spelare till Akademin, så det blir lite av en omstart för gruppen i år, dels med att få upp lite nya killar som inte testat på div 1 nivån tidigare, dels att bygga ett helt nytt spel med tydliga rollfördelningar och skapa en större förståelse för det taktiska, men inte minst bygga upp en bra och hållbar träningskultur.

Truppen idag består av ca 16-17 spelare varav 2st är uppe på långrotation i U17 Akademin tillsvidare, så truppen är väldigt begränsad till antalet, vid skador o sjukdomar. Lösningen på detta blev att vi skapade ett fint och tight samarbete ihop med P04 Mitt och har sen några veckor tillbaka roterat upp 3-5st 04:or per vecka, som fått en fin möjlighet att testa sina vingar i en äldre åldersgrupp med allt vad det innebär i taktik, fysik och tempo i inledningsskedet. Redan nu ser vi fler och fler som tar för sig och utvecklas i rask takt. Inspirerande för både våra 03:or och 04:or med nya fotbollskompisar som sporrar varandra på träningarna.

Försäsongen har bjudit på många tuffa fysträningar och gruppen har bjudit till riktigt bra under januari o 1/2 februari. Fyra träningsmatcher har vi hunnit med och killarna har inlett året starkt med två segrar och två kryss. Prestationsmässigt har det varit både högt o lågt som det brukar vara vintertid och vi har en lång,tuff men härlig resa framför oss fram till seriestarten i april.

Mattias Pettersson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub