Akademi P17

Vinst i Vintercupen!!

Publicerad 2018-05-10 18:05
Img 4263
Sollentuna FK P03:1 vinner Vintercupen efter finalseger mot IF BP med 4-3 efter en helt galen och magisk vändning.

En jämn och välspelad 1:a halvlek med två lag som ville bygga spel bakifrån och med bra tålamod. Spelmässigt en jämn halvlek med lätt övertag chansmässigt för SFK men där BP står för målen.

BP trycker in 1-0 på hörna som lite olyckligt styrs i mål via försvarande ben och ställer målvakten helt. Därefter några minuter innan paus där vi dels åker på rött kort efter två gula (en helt korrekt bedömning av en utmärkt domartrio idag), dels 2-0 till BP efter ett långskott på halvlekens sista spark som seglar in under ribban.

Pausen ägnades helt och fullt åt att ingjuta ny energi och framförallt mod. Vi väljer att spela 3-4-2 uppställning för att behålla lite tryck och ge signaler till oss själva och motståndarna att "vi går för det". Positiva killar redo för hårt jobb.

Inledningen av 2:a halvlek är bland det häftigaste vi upplevt på bra länge och killarna visar upp hela registret och lite till. Killarna kommer ut som hungriga vargar och hugger på allt som rör sig. Det fullkomligt sprutar energi ur öronen. Wow - så häftigt att se!!

1-2 efter 2min, 2-2 efter 5min, 3-2 efter 7min och 4-2 efter 19 minuter spelade - och vilka klassmål vi bjöds på idag.

Vi alla på plats gnuggade oss i ögonen och undrade om detta var möjligt med en man mindre på plan... och ska sanningen fram så fanns det bud på mer! BP återfann lugnet för att etablera ett organiserat försök till forcering sista 10 min. Med 4 min kvar reducerar BP till 3-4. Killarna behåller kylan och plockar hem pokalen till SFK i en riktig rysare med twist.

Vilken vilja, vilka grymma killar och vilken lärdom för killarna om att aldrig ge upp så länge minsta chans finns kvar.

Vi tackar BP för en tuff och trevlig match och beröm till en bra domartrio med känsla för spel och känslor på planen. Tack också till den vilt hejande klacken på "Norra stå" (om kompassen stämmer).

//Ledarna

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub