Akademi F04

Seger i Göranssons cup

Publicerad 2018-01-29 22:21
Goranssons cup
Alla tre lag till slutspel och ett tog hem pokalen när F04 besökte Sandviken.


Drygt 30 spelare åkte i helgen upp till Sandviken för Göranssons cup i futsal. Spelarna var uppdelade på tre jämna lag som alla sov gemensamt i en stor hög i lekrummet på en förskola. Det blev mycket häng, musik och kortspel, och givetvis massor av fotboll.

GRUPPSPEL
30 lag var anmälda i F04-klassen och 16 av dem skulle få plats i slutspelet. Dit tog sig alla tre SFK-lag på lite olika sätt. Lag I inledde med tre oavgjorda men vann sin sista gruppspelsmatch och kom tvåa i sin grupp. Lag II inledde med en förlust i slutsekunderna trots ett litet spelövertag, men två segrar senare var även det laget tvåa i sin grupp. Lag III hade en del märkliga matcher i gruppspelet, mot Kvarnsveden låg man under med 0-2 med sju minuter kvar, när matchen var slut hade man vänt till 3-2. I sista matchen var det dags igen, 0-3 nästan halvvägs in i matchen men seger med 5-3 och förstaplats i gruppen.

SLUTSPEL
Lag II hade ett bra grepp mot Skultuna i åttondelen, men trotts ett stort övertag i skott på mål blev det förlust med 1-2 mot den blivande finalisten. Lag I och III gick vidare och fick möta varandra i kvarten. Återigen hamnade Lag III i underläge, men i slutminuten kunde man kvittera och sedan vinna på straffar. Semifinalen mot ett skadedrabbat AIK-U blev enkel, 6-0 till Sollentuna. Inte heller i finalen hade man några problem, 3-0 mot Skultuna och en ny, fin pokal fick följa med SFK F04 hem till Sollentuna. Håkan och Tomas coachade det vinnande laget med sådan bravur att de knappt kunde prata på måndagens träning…

PRESTIGE
Den viktigaste tävlingen under helgen var dock den i de olika cellerna på Alborgen, en typ av Fångarna på fortet. Den tävlingen vann lag II överlägset.

TACK
Vi fick se många fina insatser under helgen, vi har så många duktiga tjejer i truppen. Utanför planen var det dessutom väldigt trevligt och många lärde nog känna varandra ännu bättre vilket var ett av målen med resan. Tack alla duktiga och trevliga motståndare och tack cuparrangören för en fin turnering. Vi ses nog nästa år igen.
Jonas Riedel
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub