Akademi P04

Förlust mot Stockan

Publicerad 2019-01-12 13:01
Det blev en knapp förlust mot Stocksund idag i första matchen i Northern Elite Winter Fotball Trophy på Djursholms IP.

Stockan börjar klart bäst, killarna ser lite sömniga ut inledningsvis, och följer inte med tillräckligt bra i motståndarnas löpningar. Stockan spelar med två uttalade forwards som pressar hårt och högt och det ställer till det i försvarsspelet då killarna inte täcker upp för varandra och inte räknar in varsin motståndare. Stockan får tryck på oss och i 4 minuten skapar de en riktigt farlig chans då ett inlägg från vänster når en helt fri kille på bortre stolpen, som bara har att styra in bollen på volley, men bollen går utanför.

Det dröjer till 8 minuten innan vi lyckas etablera något spel på deras planhalva och då skapar vi också en målchans. Det är Noel som tar sig förbi på vänsterkanten, ner på kortlinjen där han spelar snett inåt bakåt till Bill, som får iväg ett skott, men det rullar precis utanför höger stolpe.

Nu börjar killarna lyfta upp spelet och får igång lite kombinationer, och i elfte minuten får de utdelning på sin höga press. Det är Gurra F och Alvin som samarbetar mot vänsterbacken, Gurra kommer loss med bollen och spelar in till en fristående Alvin som lägger in bollen. 1-0 till SFK!

En ganska jämn period följer där vi kanske har lite mer av spelet och där Stockan försöker slå lite längre bollar på sina två stora och snabba forwards. Mot slutet av halvleken tappar killarna kontrollen lite på de löpningarna och Stockan skapar ett par riktigt farliga lägen, där vi har lite tur att de inte lyckas utnyttja sina möjligheter. I halvlekens sista minut kommer de så i en kontring igen och på väg in i straffområdet får deras forward en tackling i hög fart och domaren dömer en helt korrekt straff. Deras duktige forward gör inget misstag utan det är 1-1 i halvtid.

I början av andra halvlek får en Edvin en chans då han löper in i straffområdet från vänster. Skottet blir dock missriktat och går utanför. Spelmässigt är det återigen ganska jämnt men vi har problem med att räkna in motståndare i försvarsspelet vilket Stockan utnyttjar i sina djupledsbollar. I 9 minuten får de ett friläge på det men Isak kommer ut jättebra och räddar. Några minuter senare får de dock utdelning då de vinner en duell på högerkanten och då kan de spela in bollen till en helt fristående kille framför mål som lägger in bollen snyggt. 1-2!

Resten av matchen flyter på med ett visst spelövertag för oss, men vi har svårt spela oss fram till riktigt farliga chanser, då Stockan också försvarar bra. I matchens sista minut får vi ett gyllene läge då Alvin spelar in bollen till Edvin framför mål, men han får inte någon träff på bollen, utan det slutar med förlust 1-2.

För att vara årets första match så var det en ok insats. Finns dock en hel del att vässa, passningsspelet var bitvis slarvigt, generellt höll killarna ofta i bollen för länge i stället för att släppa på ett tillslag och det var alldeles för få spelvändningar. Sedan måste de täcka upp för varandra bättre i försvarsspelet, särskilt om vi möter lag som spelar med två så offensiva forwards som Stockan. Allt detta vet vi att killarna kan och det kommer att komma med regelbundet matchande. Ny chans nästa lördag, mot Nacka FC, kom igen SFK!


Magnus Eriksson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub