Akademi P04

Klara för A-slutspel i Gais Open

Publicerad 2018-11-02 22:01
Redan efter första dagens två matcher är killarna klara för A-slutspel i Göteborg, efter övertygande segrar i båda matcherna.

Första matchen spelades på Valhalla IP mot Vallens IF från Bohuslän. Killarna var på tårna redan från början och började styra spelet sin vana trogen. En tidig straff gav en bra start, den förvaltade Edvin säkert och sedan rullade det på. Lusse utökade till 2-0 på ett snyggt långskott som seglade över deras målvakt. I andra halvlek spelar killarna ut ordentligt och sista kvarten är det väldigt fint kombinationsspel även i sista tredjedelen av planen, de spelar sig hela vägen in i straffområdet och vid ett sådant tillfälle kommer också 3-0. Det är Valter som med en fin passning hittar in till Kappi som lägger in bollen snyggt. 3-0 och bästa möjliga start på turneringen!

I match två ställdes killarna mot BK Kaverös Lobo, ett göteborgslag från Västra Frölunda. De hade i sin tur förlorat sin första match, mot Trelleborgs FF, men endast med 0-1, vilket skvallrade lite om att det kunde vara ett bra lag. Den här matchen får också ett helt annat tempo, motståndarna har några riktigt löpstarka killar, bl a en ruskigt snabb forward som de hela tiden söker med längre bollar. Men killarna hanterar det bra, och etablerar sitt vanliga, trygga spel och skapar några fina lägen i första halvlek, dock utan att det blir riktigt farligt. Första halvlek är jämn och ett ställningskrig, men med lite övertag för SFK spelmässigt.

Direkt i andra halvlek tar sig Kappi fram på högerkanten, kommer ner lågt mot kortlinjen och det ser ut som han kommer ur vinkel, men i stället bombar han upp bollen i bortre krysset och det är 1-0! Nu har Kappi ordentligt övertag på sin kant och kommer i flera lägen, han gör själv ett till och vid ett tillfälle slår han bollen in framför mål där Martin väntar helt ren, men i stället är en back där och gör självmål, helt plötsligt är det 3-0 till SFK.

Men man får ju aldrig slappna av i fotboll, direkt efter 3-0 målet är det för första gången lite för avvaktande försvarsspel av killarna och då får en kille alldeles för lätt ta sig igenom 3 killar och sätta 1-3 bakom Isak, som är på bollen men inte lycka styra undan den tillräckligt. Lite momentum för motståndarna som är giftiga när de kommer framåt. Skönt nog ordnar killarna dock en straff, som Hugo förvaltar säkert till 4-1, och nu känns det lugnt, killarna kontrollerar resten av matchen väl, och det blir slutresultat.

Mycket stabilt av killarna i båda matcherna, nu väntar gruppfinal mot Trelleborg i morgon kl 13. De har också två vinster, men vi leder just nu gruppen på bättre målskillnad. Kom igen SFK!


Magnus Eriksson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub