Akademi P04

Säsongen är igång!

Publicerad 2019-01-06 16:59
Äntligen fotbollssäsong igen och året startade med en träningsmatch mot våra kompisar i nykomponerade P05 Akademi på Kungsängens IP idag.

Matchen som helhet dominerades stort av våra killar, som sig bör med ett års erfarenhet av spel på högsta nivå. Från sidan konstaterade vi att 05:orna befinner sig på nästan exakt samma plats som våra killar för ett år sedan. Massor med energi och potential, men där spelsystem och organisation av förklarliga skäl inte hunnit sätta sig ännu. Enkla misstag i uppspelsfasen straffas hårt, särskilt mot ett högt pressande lag, som idag och våra killar vinner ofta tillbaka boll högt upp i banan. De pressar ner 05:orna helt i första halvlek, och det trillar in 4 mål till slut.

Men som sagt, det syns att det finns stor potential i den här 05-gruppen, det visar de framförallt en period i början av andra, där de kommer ut modigare och försöker lyfta upp sitt spel, vilket de gör med flera fina kombinationer. De orkar dock inte hela halvleken utan efter tag tar våra killar över igen och målen börjar trilla in. Men ge Leal ett halvår att vifta sitt trollspö över den här truppen så kommer det att bli kanon!

Målen i tur och ordning:

1-0 Lusse på fint inspel snett inåt bakåt av Liam

2-0 Noel på vänsterkanon strax utanför straffområdet

3-0 Noel igen med vänsterkanonen, denna gång efter kort hörna från Hugo

4-0 Liam efter en fin rusch av Gurra L på vänsterkanten och sedan fint inspel

5-0 Alvin efter fint direktskott på inlägg från Gurra F från högerkanten

6-0 Hampus på nick efter hörna från Noel

7-0 Lusse efter fint kombinationsspel in i straffområdet (osäker på assisten där)

8-0 Edvin efter fint väggspel med Bill

Nästa helg drar Winter Cup i Djursholm igång, tuff match direkt mot Stockan på lördag. Kom igen SFK!

Magnus Eriksson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub