Akademi P04

Stark insats mot serieledarena

Publicerad 2018-05-13 13:53
Med 1-0 gick vi mot seger, men sen...

Efter förra veckans minst sagt mediokra instats mot Stocksund, var det nu dags att tagga till och möta formstarka Djursholms FC. De har inte förlorat i serien och har dessutom förstärkt med några nya spelare från Enebyberg, AIK, Stocksund. Men vi visste sedan försäsongen att kan vi bara hålla tätt i början av matchen och inte ge bort 2 mål, kan vi absolut matcha dem och lite därtill.

I första halvlek var det väldigt jämt, men lite halvchanser åt båda hållen. Djursholm var vassa på fasta och hörnor. Vi spelade oss fint runt kanterna och kom till ett par avslut. DFC hade ett enormt friläge som Pontus tog inte bara en gång, utan kom med en enorm benparad och räddade två gånger. Matchens räddning helt klart! Den för dagen stora publiken hejjade på så gott de orkade i värmen.

Redan i slutet av första halvlek började det sedvanliga "gnället" från Djursholms sida, mycket beroende på att vi för första gången den här säsongen inte backade i närkamper utan körde på som man skall. Undertecknad njöt!

I andra halvlek fick vi upp bra tempo och självförtoende och började pressa dem bakåt in i deras tredjedel. Efter ett riktigt fint samspel som slutade med en genomskärare av Hugo till Philip kunde den sistnämnde iskall rull in 1-0 och Sportfältet exploderade.

Sen fortsatte vi trycka på och hade ett par fina lägen till 2-0 men avsluten satt inte med samma precision. Djursholm fick även de upp lite tempo i sitt spel och efter ett anfall då vi hamnade lite ur position kunde de retligt rulla in 1-1.

Nu var det en öppen match och det blev mer och mer kamp än fint spel. Tacklingarna och tjafset avlöste varandra på plan och det såg ett tag ut som att det skulle kunna hetta till rejält. Mitt i allt gjorde DFC 1-2 men tydligt offside.

Matchen slutade 1-1 och vi var väl halvnöjda. 1-0 eller 2-0 hade suttit ruggigt fint, men sett över hela matchen var 1-1 ett rättvist resultat. Men nu har vi gått från 1-5, 1-4 till 1-1 mot DFC. I returmötet till hösten är det dags för tre pinnar!

Bra kämpat SFK!


Nicholas Roman
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub