Akademi P04

Tung förlust i åttondel mot Bröndby

Publicerad 2018-11-03 20:38
Trots en fantastisk insats av killarna blev det respass från A-slutspelet i åttondelsfinal efter knapp förlust mot danska storklubben Bröndby.

Dagen började dock först med gruppfinal mot Trelleborgs FF. Killarna börjar klart bättre och första 10-12 minuterna är Trelleborg knappt över halva plan. Trots några farliga lägen så lyckas de dock inte få hål på dem och både SFK och Trelleborg ser lite slitna ut, det är inte alls samma tempo som kvällen innan. I stället får Trelleborg en hörna efter 15 min och på den får deras lagkapten väldigt ostörd nicka in 0-1. Strax efter får en av deras killar iväg ett skott långt utifrån och lyckas precis få bollen över Isaks fingrar och ribba in. Det blev mentalt jobbigt för killarna att ha dominerat matchen och ändå ligga under med 2-0, och all energi går förlorad ett tag. I andra halvlek är det mycket kamp och inte så mycket spel. Trelleborg har fått mer energi efter sina mål och försvarar sig bra, det blir tufft och ganska grinigt. Vi får in en reducering efter en fin prestation av Gurra L som tar sig fram på vänsterkanten och avslutar distinkt förbi den utrusande målvakten. Nu får vi energi men det är försent och vi hinner inte få till nånting mer riktigt farligt. Vi blir grupptvåa och motståndet blir då som sagt Bröndby, som gått obesegrade genom sin grupp med tre raka segrar.

Matchen mot Bröndby spelades på GAIS-gården, en anläggning som inte kommer vinna några priser för sin belysning, den var klart underkänd. På läktaren stod 30 huliganer från SFK Ultras som gjorde allt för att ge våra killar energi. Om det berodde på oss låter vi vara osagt, men matchen spelas i ett rasande tempo och killarna är verkligen på hugget. Första halvlek skulle jag vilja utnämna till en av årets absolut bästa. Vi är helt enkelt bättre än Bröndby och då har de några riktigt giftiga pjäser, bl a en mittback som är ca 1,90 och väger minst 85 kg, samt några snabba och tunga killar framåt. Killarna spelar dock sin vanliga fotboll, det spelar ingen roll vilka de möter, och efter ett tag får Kappi övertag på sin kant och börjar skapa lägen. Ett av dem resulterar då han tar sig ner på kortlinjen och spelar en hård boll in framför mål som smiter in, 1-0 till SFK! Är det något Bröndby är duktiga på, dock så är det långa bollar och snabba omställningar. En sådan kommer när vi har en frispark och kanske lyfter upp lite väl mycket folk. När omställningen kommer går det blixtsnabbt och Bröndby kommer 3 mot 1 och gör inget misstag utan det är kvitterat. Killarna trummar dock på, behåller initiativet och spelar bättre fotboll än Bröndby. Den stora mittbacken skördar dock sina offer, redan efter 5 sekunder försvinner Edvin, inte osjysst utan mer otur, men mot slutet av halvleken kapar han Alvin illa så att även han måste kliva av. Andra halvlek fortsätter i samma stil, killarna dominerar bollinnehavet och Bröndby börjar nu bli riktigt frustrerade och gnäller på varenda domslut som går dem emot. I det läget ordnar killarna en straff, som Kalle tar. Målvakten gör dock en bra räddning på den och det får Bröndby energi av. Nu är det stenhård fajt och vi börjar tro på straffavgörande på läktaren. Då slår Bröndby ytterligare en långboll och denna gång står vu tyvärr lite på hälarna i stället för att falla och löpa med, och då är det friläge och 1-2, vilket blir slutresultat.

Oerhört sur förlust, killarna var klart värda ett bättre öde och ska dock vara stolta över sin insats, som var en av årets bästa. Bröndbys tränare sa också efter matchen till Leal att vi var ”by far the best team they had played against”. Nu väntar placeringsmatch 9.00 söndag morgon innan det blir hemfärd. Kämpa SFK!

Magnus Eriksson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub