Akademi P05

En vinst och en förlust!

Publicerad 2019-06-04 14:30
Helgen som gick så hade vi bortamatch mot Täby FK FA och hemmamatch mot Värmdö.

I Lördags hade vi ett toppmöte mot Täby FK FA som också endast hade en förlust, som oss, i serie P14 1A.

Vi mötte dem i vintras, inne i hallen. Då gick vi vinnande ur bataljen med 5-2. Vi var då, precis som i lördags, det spelförande laget.

Täby jobbar relativt lågt, intensivt och kompakt. De har en riktigt snabb forward som de gärna vill nyttja och kör med lite längre bollar.

Vi startar första period riktigt bra och har ett bra spelövertag och det känns ganska tryggt. Det står 1-1 inför andra period. I andra så spelar Täby upp sig och kommer lite mer in i matchen. Vi fortsätter dock att föra matchen med ett, hyfsat, kontrollerat spel. Det är dock Täby som är mest effektiva och får in 2 mål. 3-1 i paus. I tredje så ökar vi upp tempot lite till och kvitterar till 3-2. Det känns som vi bör och kommer hämta upp detta men då får Täby, på en omställning in 4-2. Vi jobbar för kvittering men bollen vill inte riktigt in idag. Vi har VÄLDIGT många hörnor men förvaltar dem inte riktigt. Det var en riktigt bra genomkörare och helt ok tempo. Härlig stämning på sidan med många glada och engagerade föräldrar, från båda lag:) (Allt i positiv anda)

Tackar Täby för en trevlig match!

Täby-SFK 2-4

I Söndags gästade Värmdö oss på Edsbergs Sportfält

Härligt väder och upplagt för en grym match!

Vi mötte Värmdö i Linköping Cup i vintras. Då hade vi ett väldigt stort bollinnehav och Värmdö låg lågt. Spännande att se hur matchbilden skulle bli denna dag. De hade en revansch att hämta. Vinst 4-0 (tror jag) i Linköping

En helt galen öppning. 9 mål första 20 minuterna. Sjukt nästan:)

Värmdö gör 3 mål på oss de första 7 minuterna och det är nästan lite "chockartat"

Känns, trots detta, lugnt då vi ska äga mycket boll och bör få utdelning. Vi kvitterar och går till ledning innan första period. 5-4

Sedan är det SFK för hela slanten. Vi för matchen. Tyvärr blir bolltempot lite väl lågt när Värmdö sjunker så lågt. Vi borde kunna få upp bolltempot lite mer. Kan vara svårt när vi har nästan allt bollinnehav. Vi kan dock inte slappna av. När Värmdö får låna boll, oftast på en omställning så är de superfarliga. De har flera lägen som skulle kunna resultera i mål med lite mer skärpa.

Matchen känns dock aldrig hotad och vi rullar in ett par till mål. Sista 10 så försöker vi nästan bara spela av matchen. Då har vi 8-4 till vår fördel. Det blir även slutresultatet.

SFK-Värmdö 8-4

Tackar Värmdö för en trevlig match i härligt väder

Nu laddar vi för veckans första match

Torsdag, Avspark 12:00 Edsbergs Sportfält. Motstånd Ursvik

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub